Växlande sol och regn, rolig arbetsdag

Sol, sol, sol, ösregn, och så sol igen!
I förmiddags tog jag en promenad, och det var sådan otrolig värme i luften. Sedan tornade molnen upp sig och åskan drog in. Regnet öste ner en liten stund, sedan syntes en blå fläck bland molnen. Nu är det strålande sol igen :D
Här svänger det snabbt må jag säga...

Idag har jag en riktigt trevlig arbetsdag här hemma. Jag har ägnat den här dagen åt att boka in möten, och det är väldigt spännande grejor på gång imorgon... Om allt går som jag hoppas så lovar jag att dela med mig här på bloggen :D

En trevlig midsommar

Lite långt efter, men... jag hade en jättetrevlig midsommar :D

På dagen gick jag runt med goda vänner på midsommarfirandet på ängen. Vi gick en tipsrunda och lyssnade på några lokala förmågor som spelade sommarlåtar. Vädret var på topp, solen lyste oavbrutet så vi slapp använda paraplyerna i år.

Efter firandet på ängen så gick vi ner till vattnet. Där hämtades vi med båt och åkte en kort tur till platsen för kvällen. Partytältet stod en bit ovanför vattnet, och grillarna likaså. En fin plats att fira midsommar på. Kvällen blev trevlig, och den innehöll mycket god mat och surr med trevliga människor. Surrandet stod även insekterna för. Det fanns gott om envisa myggor och knott, kvällens enda minus.

Kvällens naturupplevelse: Jag klappade en padda (inte alls så slemmig som jag hade förväntat mig).

Kvällens klantskalle: Rickard, som halkade och slog huvudet i en sten. Eller hans version, "Jag slogs med Sten. Han var ju uppmopsig!"

Kvällens spelresultat: Jag och de andra tjejerna tog hem segern i Kubb, yes.
En eloge till Pim som sköt ner många av kubbarna och elegant träffade Kungen.






Härlig värme idag, uppladdning för midsommar

Idag kom sommarvärmen med besked! Det blev en svettig cykeltur genom stan när jag åkte på produktleverans. Jag hoppas att värmen håller i sig, framförallt så att havsvattnet får en chans att värmas upp. Nu kan det inte vara mer än 15 grader och jag är inte den som badar frivilligt i en sådan ruggig temperatur...
Det är bara att hoppas att ingen slänger i mig på midsommar. Risken finns.

Ikväll blir det uppladdning inför den stora dagen imorgon. Midsommar är helt klart en av de bästa dagarna på året tycker jag. Kanske är det för att jag får umgås med så många härliga människor på en gång, äta så god mat, spela roliga spel och att alltsammans äger rum ute i den vackraste havsmiljö. Trevligt ska det bli!
Nu ska jag gå och tvätta lite kläder och lägga på en skön ansiktsmask...

Bilder från dagen



En halloumisallad i solen gör var människa glad :D




Vackra blommor också!

Fotografering med Luna-gos

Det har varit lite dåligt med bilder här på bloggen ett tag, så därför fyller jag på med några färska fotografier. Jag och Luna hade en liten fotosession igår...




Minigolf x 2, dubbelseger för mästaren

De senaste dagarna har varit mycket trevliga, med roliga aktiviteter i utomhus. Två gånger har jag ägt på Minigolfbanan i en park här i stan. Jag tog  hem segern båda gångerna, även om jag mötte ganska så hårt motstånd :) Eftersom jag, faktiskt, är en ganska dålig förlorare när det gäller spel (jag kan gå och gräma mig hemskt länge efteråt) så var det nog bäst för alla att jag vann :D

Nu är det dags för en ny vecka, och jag väntar med spänning på midsommarhelgen. Förhoppningsvis slipper vi regn, som omväxling, och får en trevlig afton i partytält ute vid havet. Jag undrar just om jag ska planera några roliga lekar till kalaset, som till exempel en femkamp. Eller åtminstone en rafflande kubbturnering. Det blir ju en så mycket roligare tillställning med lite aktiviteter.

Vad ska ni göra på midsommar?

Jättebra, nyttig utbildning igår

Igår kväll var jag med på en riktigt bra utbildning. Egentligen var det vi deltagare som stod för utbildningen, för den bestod till största delen av Workshops.

Hade du sagt workshops till mig för ett år sedan hade jag gömt mig bakom något lämpligt. Hade du sagt "nu ska du prata inför 15 personer" då hade jag snabbt som katten sprungit ut ur rummet och stannat först på behörigt avstånd. Ungefär så har det varit för mig tidigare, men det har verkligen hänt saker på sistone.

Jag har börjat att förstå varför jag har varit så nervös tidigare. Jag har helt enkelt inte alls varit förberedd på vad jag ska säga för något. De få gånger jag har varit det så har det också gått riktigt bra. Så nu förbereder jag mig noga innan jag ska prata om något, skriver ner stödord på ett papper och framgången är ett faktum.

Nu gäller det för mig att öva, öva, öva, öva. Och öva tills jag tröttnar på att öva.
Då kommer det att sitta som en smäck när jag står där och det är dags att prata.

Regnig kväll, perfekt för pyssel

Det faller regn över staden ikväll...
Fast det gör inte mig så mycket, jag har inget emot en mysig hemmakväll. Då kan man få lite nyttiga saker uträttade, som till exempel att städa i garderoberna. Biståndsgruppen får snart lite tillskott av kläder, och fina exemplar får dom.

Resten av kvällen ska förmodligen ägnas åt Photoshop-pyssel och ett försök att börja sy om två par byxor till shorts. Jag är verkligen ingen expert på området, men så svårt kan det väl inte vara? Dessutom är de trasiga så det är bara att slänga dem om jag misslyckas med förvandlingen :D

I övrigt har jag en oerhört trevlig vecka att se fram emot. Den blir full av roligt jobb och träffar med kompisar. Imorgon blir det grillkväll med arbetskamrater, så jag hoppas såklart att vädret blir bättre till dess! Nu är det dags att sy lite grann!

Gravid? Nej då, det är bara studenttider

Nu börjar magen återfå sin normala form. Igår vågade jag nästan inte röra mig ute på stan, för risken var stor att någon bekant skulle springa fram och ropa "nej men grattis, när kommer barnet?".

Orsaken: En på tok för smarrig studentbuffé!

Jag är en sådan person som verkligen inte kan behärska mig när så många godsaker samlas på ett bord. Jag äter tills jag (som Frida så fint sa det) måste dra mig fram längs marken för att komma någonstans. Hemska saker...
Jag åt dock mest av det nyttiga, alltid ett litet plus. De serverade en supergod laxpaj med god sallad, ett gott hembakt bröd och en massa exotiska frukter.
Tack och lov för att sådana tillställningar är max en gång om året, annars skulle ni antagligen se mig stå på vågen i något av de där trevliga teveprogrammen... :D

Spännande dag på jobbet

Idag klev jag upp halv 8, pigg och alert. Tänk vad konstigt det kan bli ibland :D
Ni kanske tänker att det är vardagsmat, men jag brukar verkligen inte vara pigg vid den tiden. Kanske är det för att jag har flera spännande saker att göra idag.

Lite senare ska jag ta cykeln ner till stan och låna ut den första Sommarboxen. Det ska även delas ut lite kataloger, så det blir en slags marknadsföringsrunda. Senare i eftermiddag har jag en jobbpresentation. Hur spännande som helst!

Så full som almanackan är nu har den inte varit på länge, så det kommer att hända grejor i sommar. Det känns härligt. Det gäller bara att skriva ner allt och inte förlita mig på USB-minnet i huvudet. Det misstaget gör jag inte igen... :D

Dags för Sommaraktivitet!

Nu har det blivit dags för en rolig sommaraktivitet. Jag har beställt hem en fin liten sommarbox med produkter som passar särskilt bra att använda under sommaren.

Under juni, juli och augusti kommer jag att låna ut den till alla som vill, så att ni får chans att testa produkterna hemma i lugn och ro. Ni får ha boxen hemma i 3 dagar. Den innehåller bland annat solskyddsfaktor, Aloe Vera Gelly (gelé) och produkter för rengöring och hudvård. Dessutom får ni en liten gåva att behålla.
Ta kontakt med mig om ni är intresserade av att låna sommarboxen.


Skön sommardag med trubadurmys på kvällen

Sommar... Smaka på det ordet.
Visst smakar det gott! Nästan lika gott som rabarberkräm faktiskt :D

Jag har haft en härlig dag med ett mycket bra innehåll. Jag ägnade större delen av dagen åt att varva mellan jobb och att sitta på balkongen i solen. Framåt kvällen så tog jag cykeln och for neråt stan. Jag cyklade runt en sväng och njöt av det vackra vädret. Sedan besökte jag min goa syster som gjorde mig sällskap till stan. Vi slog oss ner på en bänk och satt där och lyssnade på en fin trubadur.

Nu börjar det bli dags för sängen, och jag hoppas att morgondagen blir lika bra. Den har alla förutsättningar, kanske till och med ännu bättre :) God natt på er!

Vilken härlig känsla det är

Åååh vad jag blir lycklig när det går bra för mig!
Jag har åstadkommit bra saker ikväll och sitter här i ett stort, spralligt lyckorus. Det är helt enkelt så härligt när saker går bra. Anmäl mig till ett maratonlopp ikväll och du ska se att jag springer hela vägen in i mål på ren glädjeenergi.

Hoppas att ni också har en härlig kväll, det önskar jag er allihop!

RSS 2.0