En snygg takfläkt - ja tack

Jag har gått och blivit kär igen.
Min nya förälskelse heter takfläktar. Jag kan helt enkelt inte få nog av att titta på dem, och bara måste ha en i framtida huset! Det här fina exemplaret hittade jag hemma hos en kompis, och vill ha en sådan eller liknande. Så tjusigt!


takfläkt

Javisst, nog blev den trevlig allt

Den här kvällen blev riktigt mysig, till och med över förväntan. Det blir vad man gör det till kan jag säga, så det finns ingen anledning att sitta och ha tråkigt.
Jag åkte med min syster när hon övningskörde för andra gången i sitt liv, och innan funderade jag hur många whiplashskador jag skulle få gå hem med.
Men icke alls, hon var verkligen duktig! Jag blev imponerad och stolt, hihi.

När vi körde där som bäst så lyste solen fint! Jag hade nästan glömt hur den såg ut, för den har inte lyst för mycket på senaste tiden om jag säger så...
Välkommen tillbaka min gode vän och energispridare!

Jag gick in på stadion där bredvid för att se på friidrott. Jag fick se ett häcklopp och en bra längdtävling. Sen tog jag en promenad hemåt, och stannade lite här och var för att plocka bär. Det kryllar av blåbär, såå gott, och jag hittade även några hallonbuskar. Det ger lugn i själen att gå och plocka och mumsa på bär...

God afton kära vänner!
ritade blåbär

Kvällen blir nog trevlig ändå

Ikväll känner jag mig sugen på att hitta på saker, men det kändes inte som att det fanns något att göra. När jag funderade lite så kom jag dock på en del, så nu blir det nog en trevlig kväll ändå! Detta är mina planer...

Nu ska jag åka och köpa krukor och jord till jordgubbarna, så de kan sprida sig.
Därefter ska jag gå promenad till friidrottsstadion här i närheten. Kanske plockar jag några blåbär på vägen.
Där ska jag se på (och kanske skratta i smyg åt) min syster som ska övningsköra. Nej, jag ska nog inte skratta, snarare heja på!
Sedan är det friidrottstävling på samma arena, så då ska jag bänka mig och se på lite trevliga tävlingar. Jag har tävlat i friidrott under flera år, så det är jättekul.

Sedan blir det kanske något mer skoj. Inreda lägenheten med lite nya saker kanske! En myskväll med andra ord. Helt rätt.

Luna på nya äventyr

Nu får äntligen Luna vara ute på balkongen. Det är en glad katt som spatserar ut dit några gånger om dagen, och hon gnäller inte när den är stängd. Alla är nöjda! Så småningom ska hon få gå ut på riktig mark också, och det ska bli spännande. Hon är väldigt nyfiken, men samtidigt en riktig liten fegis inför nya saker.

2
4
hej

Roliga saker på söndagen

Jag känner mig ganska nöjd med min nya kamera. Det blir lite gryniga bilder, men jag misstänker att det har med inställningar att göra. Jag ska gå till butiken och fråga om råd, och sen blir det säkert bra. Det är så roligt att ha en kamera.
Dessutom gillar jag mitt kamerafodral nästan lika mycket som själva kameran ;)

jf


Om ungefär en timme ska jag åka iväg. Första stoppet blir på min favorit- inredningsbutik, Lundins säljlager. Där hoppas jag på att hitta några fina, rätt så billiga krukor. Min jordgubbsplanta sprider sig nämligen friskt så jag måste låta de nya plantorna få jord att sätta ut rötterna i.
Därefter ska jag rida ut med en kompis (äntligen regnar det inte iallafall).
Resten av eftermiddagen ska jag ägna åt att planera en rolig resa. Detaljer är inte bestämda ännu, men det känns spännande!

plantan

Vackra rosor i vardagen

Det finns saker som verkligen piggar upp och glädjer i vardagen. Jag blev väldigt glad när sötaste pojkvännen kom från affären igår med jättevackra rosor till mig! Det är viktigt med små saker ibland för att visa att man tycker om varann. Jag kan bli bättre på det själv, men han är nog redan fulländad på området. Gulliga han.

rosor
rosor

Äntligen en egen kamera

Idag blev det äntligen av. Jag köpte mig en digitalkamera till slut!
Det blev en Canon 870 IS, som jag hoppas att jag ska vara nöjd med. Jag ska testköra den hela kvällen nu har jag tänkt, och se vad den går för. Det är svårt att låta bli nu när jag varit utan kamera så länge. Det känns roligt!
Nu ska det bli bättre och snyggare uppdatering här på bloggen, det lovar jag.

Nu ska jag äta lite grann och så ska jag fota, fota hela kvällen lång.

canon 870

En till nyttig erfarenhet till samlingen

Nu har jag varit på nya jobbet i 3 dagar. Det har känts helt okej de senaste två dagarna, fast resultaten har inte varit lika bra. Jag känner mig inte riktigt bekväm med ett sådant här jobb, och har därför avslutat provveckan nu. Jag hade ändå inte hunnit komma upp i de resultat som hade behövts för att få stanna kvar.

Jag känner mig fullt nöjd med de dagar jag varit där, och det har varit en väldigt nyttig erfarenhet. Jag har provat på flera nya jobb den senaste tiden och det har varit lärorikt. Även fast jag vet vad jag vill jobba med i framtiden (självklart min egen hälsoverksamhet, den slår allt annat) så provar jag gärna alla möjliga andra jobb nu. Det ger mig kunskaper som underlättar i det arbetet och även i livet.

Nu ska jag se på Sagan om konungens återkomst med Rickard, om han inte ska baka havreflarn istället. Jag vill lägga mig i hyfsad tid ikväll. Jag var supertrött imorse när den hemska klockan ringde, men det är skönt att vara lite trött på kvällen tycker jag.

God afton på er!

mee

En stressfylld och jobbig dag

En gnagande oro i magen, händer och ben som skakar, ett lätt illamående, svårigheter att andas, en puls på 250...
Detta var en beskrivning av mina "symptom" under dagen som varit.
Stress och nervositet, eller mer exakt ett nytt jobb, var boven i alltsammans.

Jag har alltid haft en ganska låg stresströskel när det kommer till nya, okända situationer. Jag vet inte vad som kommer att hända, inte vad som kommer att krävas osv, och det gör mig mycket stressad. Nu brukar det oftast ge med sig efter en kort stund, men idag led jag av ovanstående problem från kl 09 till 16.

Jobbet i fråga är ett säljjobb via telefon, och jag är egentligen den sista att söka sådana jobb. Det är inte min grej. Men jag chansade ändå, och ska prova i några dagar. Jag tänkte ge upp efter idag, men kom på andra tankar och ska iallafall kämpa veckan ut. Då kan jag äntligen köpa min så efterlängtade kamera!



En gosig kattmage kan alltid muntra upp i svåra tider... :)

Spakväll vid havet

Igår åkte jag och två kompisar till mina föräldrars hus vid havet, där jag anordnade en spakväll. Det var roligt att träffa vännerna, och kvällen blev trevlig. Det var främst ansiktsrengöring som gällde, och vi använde rengöringstvål, peeling och en ansiktsmask till rengöringen. Därefter smorde vi in oss med några olika återfuktande produkter, alla baserade på Aloe Vera.

Efter vi gjort oss rena och fina så högg vi in på sminket (japp, det var bara att göra om rengöringen igen efteråt...). Jag brukar inte sminka mig så jättemycket, och har aldrig varit så hemskt intresserad, men det var kul att tipsa varandra och prova på olika saker. Sedan fikade vi gott, och drack den obligatoriska Aloe-gelen.
Det är så rooligt med hälsa och hudvård!

Arbeta och köpa kattsele står på dagens agenda

Idag blir det arbete av. Jag ska planera för de kommande veckorna, och ikväll ska jag ha en spakväll med kompisarna. Det ska bli trevligt, och det känns kul att komma igång och arbeta lite mer. Jag vill ju inget hellre än att jobba, och skulle kunna arbeta 12 timmar om dygnet känns det som. Ett sådant arbete borde fler få ha, och det bästa är att jag kan erbjuda dem det!

I eftermiddag ska jag åka till djuraffären och köpa kattsand och en kattsele. Nu ska äntligen kissen få gå ut i stora, vida världen! Det känns väldigt bra, för jag vill inte ha henne som innekatt. Jag känner mig elak då. Jag hoppas att hon inte gnäller för mycket de stunder hon är inne, men hon blir säkert glad av att få känna gräs under tassarna och spana på fåglarna. Men jag måste dressera henne så hon bara äter flugor, för jag är en sann vän till fåglar, ekorrar & möss...

Westernkalas med tipsrunda, horsemanship, grillning och countrymusik

Igår eftermiddag åkte jag på westernkalas hos familjen som äger min medryttarhäst. Festen började med en tipsrunda, som handlade om just western. Inte riktigt min kategori kan jag säga, men några rätt lyckades jag ändå pricka in.

Till tipsrundan tillhörde även hästskokastning. Man skulle samla på sig poäng.
Jag måste ha slagit något slags rekord i hästskokastning. För sämst resultat då. 3 ynkliga poäng... Tänk att jag lyckas aldrig bra på sådana här tävlingar.
I en kubbturnering för några år sedan var mitt lag ganska framgångsrikt, och kom nästan till final. Vi fick spela flera matcher. Men (det här är pinsamt att säga) jag fick inte ner en enda kubb under hela turneringen!
Det borde ju vara omöjligt!

Iallafall, efter hästskokastningen igår så blev det en westernuppvisning med horsemanship, och därefter grillade vi. Jag åt halloumiost och grillad paprika. Otroligt smarrigt! Sedan var det countryuppträdanden resten av kvällen.

Idag regnar det rejält, så jag ska stanna inne så mycket som möjligt. Vi skulle egentligen ha grillat senare, men vi får se hur vädret blir. Jag ska jobba lite nu, och planera inför veckan. Det är dags att börja ta tag i saker, och få dem gjorda.

Dagen i efterhand

Idag skulle jag egentligen ha jobbat. Det blev inte så, och därför hade jag en hel sommarfredag till fritt förfogande. Jag är väldigt virrig just nu känner jag, så jag glömmer bort saker. Egentligen hade jag en plan för dagen, men det får bli i veckan istället. Och jag ska skärpa till mig, så jag håller reda på saker och ting.

Dagen bestod iallafall av en långpromenad (shorts och linne, och till och med det var svettigt), och så andra nödvändiga turer. En slags uträttardag.
Imorgon blir det westernkalas i stallet! En väldigt bra idé, så det ska bli roligt.
En kväll med cowboys, westernuppvisning och grillmat. Skoj!

Nu är det dags att ta plats framför staffliet igen, och måla klart tavlan. Det är friidrott på teve, så jag ska kolla på det samtidigt. En mysig kväll tycker jag.

Furuvik igår plus chans till jobb

Igår åkte jag och Rickard till Furuviksparken och var där hela dagen. Det är väldans mysigt att gå runt där och se på söta djur, fika, äta mat och bara mysa. Dock var det mindre mysigt att stå i entrékö en halvtimme, kissnödig som aldrig förr, och dessutom vänta på toalettkö sedan.
Det var en trevlig dag, och jag gillade framförallt att se på "mini-aporna" och kamelerna. De var de få djur som rörde sig, för de andra hade nog värmeslag...

Jag fick ett samtal också, från ett ställe där jag sökt jobb nyligen. De vill ta in mig på prov och jag tackade ja, så jag ska börja provjobba med start imorgon. En vecka till att börja med, och jag känner mig lite nervös. Jag kommer att vara grymt nervös imorgon...

Det ska samtidigt bli roligt att prova på jobbet, och fungerar inte den här veckan bra så är det bara att leta vidare, både för mig och dem. Om det fungerar bra så har jag troligen ett jobb där. Typiskt, typiskt, typiskt bara att det kom just mitt i sommaren! Det är på sommaren jag lever. På vintern kan jag lika gärna gå i ide, den blir kass ändå. Men jag får försöka att acceptera, det kommer ju fler somrar.

Nej, det hjälpte inte...

Härligt kreativ konstafton

Ikväll är det konstnärsafton hemma hos oss.
Vi har verkligen börjat göra roliga saker på senaste tiden. Igår bakade vi, och ikväll är det akrylmålning som gäller. Det är allra första gången vi provar, och det är verkligen ännu roligare än jag kunnat föreställa mig!

Och för alla er där ute som har stressproblem och inte kan koppla av säger jag, införskaffa lite verktyg (inte alls nödvändigtvis de dyraste, man måste våga prova i början) och börja måla ner era tankar på duken. Jag har målat lite grann än så länge, och är nöjd med resultatet hittills. Jag ska gå och plocka lite blåbär, och sen fortsätter jag nog att måla. Staffliet är för tillfället upptaget av pojkvännen, som skapar fin pingvinkonst :-D

färger

Otroligt läcker trädgårdsdetalj

Jag vill gärna ha någon/några speciella, lite annorlunda detaljer i min trädgård. Det ska inte bara vara en plan gräsmatta utan jag vill att det ska finnas saker att gå runt och titta på. Min drömdamm som jag tidigare berättade om har jag så att säga "återvänt till verkligheten om". Men det finns ju andra, enklare saker.

Jag fick syn på den här otroligt läckra skapelsen när jag besökte någon trädgårdssida för ett tag sedan, och den är så vansinnigt läcker!
Visst, den är svår att skapa den med men den gav mig inspiration till att göra något liknande. Nu är det bara att fundera på vad, och jag har ju ett tag på mig.


läcker

Avkoppling vid datorn

Nu sitter jag här och smuttar på en kopp örtte. Fredagseftermiddag är alltid skönt, och speciellt roligt är det idag eftersom Rickard går på semester nu. Några roliga veckor att se fram emot alltså, med utflykter och förhoppningsvis sol och bad. Jag känner på mig att vädret vänder helt om snart!

Egentligen borde jag tvätta, diska, dammsuga, damma och gå ner med soporna nu... Men det struntar jag i för stunden. Det är inte bra att skjuta upp saker, men ibland måste man få koppla bort alla tråkiga måsten. Därför sitter jag nu här under ett fluffigt täcke och dricker te.

te

Kortmakeri

Idag känner jag mig lyckligt lottad, eftersom jag kan stanna inomhus. De som måste ge sig ut i regnet för att till exempel jobba får verkligen kämpa idag.
För bara några dagar sedan låg jag och simmade omkring i 24-gradigt vatten, för att svalka mig från hettan av solen. Det är inte riktigt vad jag gör idag...

I eftermiddag ska jag på 6-årskalas, och därför ska jag sätta mig och skapa lite.
Jag har tänkt göra ett födelsedagskort. Tyvärr kan jag inte lägga upp någon bild på det (fortfarande ingen kamera, jag blir galen) så därför blev det inte ett särskilt kul inlägg det här...

Vill iallafall tipsa er om att köpa hem några fina papper, något att dekorera med (i princip vad som helst fungerar), lim, sax om ni saknar en sådan, och så är det bara att skapa! Det är verkligen kul att göra egna kort, för det blir så personligt och själva skapandet är riktigt roligt. Perfekt en sådan här regnig dag!

Regnigt, men det gör inget

Idag faller regnet ner hela tiden, och inget solljus släpps igenom.
Här sitter jag hemma hos familjen, och väntar på att gå ner på stan. Det är inget jag älskar vanligtvis, men med gott sällskap är det trevligt!

Jag brukar bli deprimerad när det är dåligt väder, men jag har börjat se fördelarna med det. Då är det perfekt att gå på stan, och träffa bekanta. Det finns ju roliga saker att göra även inomhus. Det handlar bara om rätt inställning!

Jag bakade bröd igår och det smakade gott till dagens frukost, tillsammans med naturell yoghurt, blåbär och vetegroddar, ett ägg och så lite vattenmelon! Jag äter alltid för mycket frukost, men det är ju så gott så jag kan inte låta bli.
Nu ska jag motionera lite grann, genom att spatsera runt på stadens affärer... :-D

Blåbärspromenad

Ursäkta min dåliga uppdatering. Jag får skylla på att jag har haft lite brist på inspiration. Mest beror det nog på att jag saknar kamera... Det är helt enkelt inte lika roligt att skriva då. Men jag ska skärpa mig!

I förrgår sov min syster över här, vilket var kul. Vi såg på film, spelade När & Fjärran och hade trevligt. Igår red jag och inget annat... Idag har jag varit hemma och busat med katten, och gått på en liten skogspromenad.
Närmare bestämt en blåbärsplockarpromenad!

De små, blå bären
är riktiga näringsbomber och har en ljuvlig smak! Jag plockade häromdagen också, och hade bären i gröten till frukost. Mycket gott! Jag har tänkt att göra samma sak i morgon, och kanske även blanda en smoothie av dem. Ännu en sak jag ska ha till frukost är hemgjord müsli, som jag ska gå och göra nu. Jag hoppas att den blir smaskig!

Bra måndag till er!

Aloe Vera Gel

Jag har tidigare sagt att jag ska berätta om de hälsoprodukter som jag arbetar med, och här kommer nu första produkten. Jag har valt den produkt som jag tycker är en av de viktigaste, och som är basen i sortimentet. Aloe Vera-drycken.

Huvudingrediensen är färskpressad och ekologiskt odlad Aloe Vera-gel. Den är stabiliserad med naturliga ämnen, utan tillsatt vatten.
Aloe Veran är en grönsak, som suger åt sig mycket näring från jorden. Eftersom vår Aloe odlas ekologiskt finns det mycket näring att ta av, och gelén blir ett bra kosttillskott. Det finns flera anledningar till varför vi bör dricka Aloe Vera.

Näringen
är självklart en stor anledning, för det är många ämnen som vi bör få i oss och maten ger inte alltid tillräckligt.
Utöver näringen får vi även rening, tack vare ett naturligt ämne i gelén. Det gör att vår kropp får lättare att ta upp näringen, både från Aloe Veran och maten.

Många människor är försurade i kroppen på grund av fel matvanor, och även där kan Aloe Veran påverka på ett bra sätt.
Kort och gott så handlar det hela om balans. Om vi får i oss för lite näring börjar vi inte att må dåligt direkt, men kroppen får problem så småningom. Därför handlar det här främst om att tänka framåt, och att ge kroppen det den behöver.

Jag har druckit Aloe Vera i flera år, även innan jag började jobba med det här, och det kommer jag garanterat att fortsätta med. Jag vill må så bra som möjligt, nu och senare i livet, så det är verkligen inte värt att låta bli.
Det finns så mycket att säga, och jag har försökt få med det viktigaste. Jag svarar gärna på frågor och ger mer information, så ni är välkomna att kontakta mig.


 dunken

Det är sommar

Igår kväll gick jag ut på balkongen strax före kl 23, och den underbara värmen gjorde att jag inte ville gå in igen. Därför bestämde jag mig för att gå på en promenad. Jag hade bara en klänning på mig, och det var som utomlands! Fast till och med bättre, för det var ljust ute så sent. Inga myggor var det heller!

Jag fick syn på något som rörde sig i gräset och till min glädje var det två, söta kaniner som satt och mumsade på gräs. De fick syn på mig, och skuttade iväg lite grann, men de verkade inte bry sig så mycket. Jag har sett dem förut, och de verkar vana vid människor. Jag stod 5 meter från kaninen och den satt och tvättade sig. Det var mysigt :-D

Jag gick i säkert 20 min i sakta mak och filosoferade. Tittade på fåglar, plockade lite rosblad här & där, kollade in fina trädgårdar och andades den ljumma luften. Verkligen harmoni för kroppen, det kan jag säga...

maskros

Typiskt! Samma sak i år igen...

Jag blev lite ledsen i ögat när jag tittade till mina jordgubbsplantor idag. De är nämligen fulla av äckliga, klibbiga små gröna löss...
Jordgubbarna kanske kan kämpa sig upp ändå, men det känns ju rätt ofräscht med lössen. Vet någon hur jag kan få bort dem så låt mig veta.
Basilikan växer dock fint, utan löss än så länge. Snart så ska jag skörda!

Förresten, är det någon som vet om det går att odla hjortron i kruka? Jag har aldrig hört något liknande, men jag älskar de bären och kanske, kanske att det går?!

RSS 2.0