Ett vackert gult löv

För några år sedan besökte jag lanthandeln på den lilla ön där jag tillbringat många av mina somrar. I affären fanns mest livsmedel, men även vackra keramiksaker. Jag fick syn på ett vackert löv, och kände direkt att jag ville ha det.
Men, det var ganska dyrt och jag lät bli. Jag funderade och funderade, och efter några dagar när jag gick in för att ta ännu en titt så var lövet borta...
Det var en tant som köpt det fick jag höra. Usch vad besviken jag blev.

Jag hade velat se mig själv på julafton det året, när jag öppnade ett av paketen och fick syn på det vackra, gula lövet. Mamma var visst en smart tant hon :)


Nu är jag mätt och nöjd efter kalaset

Nu kom vi precis hem från ett trevligt kalas!
85 år är han, morfar, och pigg för sin ålder! Nu har han dessutom fått ett par gå-stavar i present, så han håller sig förhoppningsvis pigg i flera år till :)

God mat har vi blivit serverade, och jag är mätt och belåten. Imorgon fortsätter kalaset, då för en annan släktmedlem, så jag räknar med ännu mer god mat. Riktigt lyxigt att bara bli serverad!



Halloumi med potatissallad och smarrig fruktbuffé


Mitt älskade bär hjortron med glass och frukt

De kallas rosbladshjärtan...

blad
Ett "rosbladshjärta", visst är det vackert?

Trevlig dag med pigga gamlingar

Igår fick jag äntligen träffa mormor och morfar igen. Det blir för långt mellan gångerna, då de bor ganska långt bort, vilket är synd för de är oerhört trevliga!
Vi åt god mat (fisk i god chilisås, med potatis och sallad), sedan spelade vi några omgångar Boule. Riktigt kul, det borde jag spela oftare. Morfar vann alla omgångar, men det var han värd eftersom det faktiskt var hans födelsedag.
Kalas blir det på lördag, med släkten. Jag ser fram emot goood mat :)





Pasta med lax och spenatsås

Idag ska jag få i mig ett gäng Omega-3, och förhoppningsvis ska måltiden vara riktigt smarrig också! Jag har tänkt sno ihop pasta med lax och spenatsås. Kom just på att jag bara har ytte-pyttelite spenat... Men jag ordnar nog till något!
Lite matlagningsgrädde att spä ut med, så räcker det nog? :-D
Jag har äntligen börjat hitta lite matlagningsglädje, så det känns toppen!


Hudkrämstest på Expressen - Propolis nummer ett

Jag hittade rolig läsning på Expressens hemsida. De har testat tio olika hudkrämer med Aloe Vera i, och krämen jag använder och säljer fanns med.

Forever Living Products hudkräm Propolis
var en av två produkter som fick högsta betyg i testet. Jag är inte förvånad, för den är en av mina absoluta favoriter. En toppenbra hudkräm som går att ha till mycket. Framför allt är den underbar på extra torra områden, som t.ex händer och fötter.
Definitivt en produkt värd att testa!

Här går det att läsa testet, för den som vill:
http://www.expressen.se/halsa/1.1676799/basta-hudkramen-med-aloe-vera%3Cbr%3E


En bok för hälsan

Just nu håller jag på och läser en jätteintressant bok. Den rör många områden inom hälsa, och är både lättläst och roligt skriven. Boken heter "Kom inte och säg att du är gammal", av den enkla anledningen att det är vår livsstil som påverkar hur snabbt kroppen åldras. En bra, hälsosam livsstil kan minska alla "åldersrelaterade" problem och ge oss ett bättre liv. Inte så dumt, eller hur?

Boken är skriven av Mats Petersson, en rolig person (som jag även hört på föreläsning genom mitt arbete) med mycket viktig kunskap.





Rödvinbär, precis i min smak

Rödvinbär - det är gott det!

vinbär
Dags att åka till trädgården för att skörda kanske?

Mysig dag med friidrotts-VM på agendan

Idag är jag förkyld. Inte så farligt, men jag har halsont, snuva och är lite hängig. Typiskt, jag som precis börjat min träning och känner mig sugen på att jogga...
Det kanske bara är bra, så blir jag ännu mer taggad tills jag blir frisk.

Det här ska bli en riktigt mysig dag! Jag har ätit en god frukost med yoghurt och nötter, en macka och vattenmelon. Nu har jag peelat ansiktet och lagt en ansiktsmask, och så ska jag placera mig i soffan och avnjuta friidrotts-VM :-D

Ha en härlig tisdag.

a

Löpning idag, nu friidrott med dipp

Idag har jag:
Sprungit några kilometer i spåret. Det var jobbigt men ändå skönt, och musiken i lurarna hjälpte oerhört mycket för att orka! Bra technolåtar ska det vara :)

Hälsat på släktingar

Gått en stavpromenad till friidrottsarenan i närheten (jag hann se ett lopp bara, sen var det slut...) Men nu ska jag se på högklassig friidrott på teve. Missa inte friidrotten ikväll, kanske framförallt 100 m finalen. Det lär bli läckert...

Jag ska gå och sno ihop en goood vitlöksdipp. En egen sådan, inget köpt pulver. Recept senare, nu ska jag kila iväg.
Ha en skön kväll nu!

Nu ska jag få upp flåset

Träning, träning, träning...
Min träningsentusiasm går verkligen i vågor, och nu är jag riktigt träningssugen.
Jag ska försöka att springa åtminstone 2 gånger i veckan, så jag får upp konditionen och får lättare att springa. Jag brukar ha svårt att komma över den gränsen och tröttna för snabbt, men nu ska jag kämpa på.

Några tips för att hålla motivationen uppe, och orka kämpa på?

Bilder från Bulgarien

Här kommer några bilder från härliga Bulgarien. Vi hamnade mitt i centrala Sunny Beach, och även om jag inte är något partydjur så kändes det bra. Det är ju kul när det händer något, och det fanns många fina restauranger.
Den plats jag trivdes allra bäst på var dock utan tvekan Nessebar.
Vilken fantastisk plats, och helt magisk på kvällen! Jag ville inte åka därifrån.

Vädret var på vår sida med sol och skön värme. Vi promenerade mycket och såg saker, och självklart blev det bad och solstolar också! Minus med resan var att vi fick bo i ett rivningsobjekt (usch säger jag bara), och även de små gröna kusar som letade sig in i badkläderna på några i sällskapet... Huu...

Allt som allt var det en toppenbra resa, och säkert ses vi igen Bulgarien.
Nästa gång bor jag kanske i Nessebar, min favoritstad av alla.

jag






Hemma från Bulgarien

Nu har jag kommit hem från varma, härliga Bulgarien. Det har varit en riktigt rolig tripp, och jag trivdes riktigt bra där. Trots allt känns det bra att vara hemma :)
Bilder från resan kommer imorgon. Nu är jag jättetrött så jag ska sova.
God natt på er!

jag

Nu åker vi snart iväg, katten bortlämnad

Nu är väskorna packade, och vi sitter hemma hos föräldrarna som ska vara kattvakt under veckan. Fy vad vi är blödiga jag och min pojkvän. Vi ska vara här i flera timmar nu tillsammans med katten, så hon ska vänja sig... Det kommer säkert gå alldeles utmärkt. Hon kanske inte ens saknar oss, vi bara tror att hon är fäst vid oss.

Det ska bli underbart att åka iväg, och förhoppningsvis kommer vi hem fint bruna och med många upplevelser att minnas. Ha det bra i Sverige, vi ses igen snart!

Fotodagbok och olika album

Jag har fått ett nytt glädjeämne varje dag, tack vare min nya kamera. Det är så kul att fota. Dessutom kommer jag att ha glädje av det sedan också, för jag har bestämt mig för att fotografera varje dag. Det kommer att bli som en slags fotodagbok där jag kan se tillbaka senare och minnas saker.

Jag funderar på att framkalla 1-2 bilder varje dag, eller de som är viktigast iallafall, för det är så mycket roligare att bläddra i ett album än att klicka på datorskärmen. Kanske blir det olika album med olika innehåll, t.ex ett för resor.
Första albumet är redan planerat: Bulgarien 2009. Det är dit resan går snart!

Sött smycke i inredningen

Jag tycker om att ha små, söta detaljer hemma som jag blir glad av att se på.
Idag tog jag ner en gammal torkad ros för att slänga, men så kom geniet (Rickard) på att jag kunde använda de torkade bladen. Bra idé där.
Jag plockade av rosorna och några blad och la dem i ett fint glas. Klart.

qt
r

Mysig lägenhetsfest igår

Igår var jag och Rickard hemma hos gemensamma kompisar. Vi var 5 personer som umgicks i deras lägenhet. Det dracks lite öl, spelades musik, lektes lekar, bröts arm och mycket annat. Det var väldans trevligt, och vi ville inte riktigt gå därifrån. Först kl 04.00 kom vi iväg, och promenerade den ca trekvart långa vägen hem. Det var mysigt att gå promenad mitt i natten, men idag är vi inte så pigga. Det var det dock värt!

Nu ska jag sätta mig ner och skriva en kom ihåg-lista inför resan. Ja, det är en resa på G, och den går till varmare breddgrader! Det ska bli såå skönt och kul!
Eftersom jag ser det som ett stort nöje att skriva listor så knåpar jag gärna ihop packnings-listan, och sen ska det tvättas kläder och börja packas. Skoj!

RSS 2.0