Julmysigt hemma, dags för pysselverkstad

På dagtid ser lägenheten ut ungefär som vanligt, kanske lite mysigare. Men på kvällarna så har den blivit förvandlad till en riktig oas av mysighet. Det är ett smart sätt att kämpa emot "mörkerångesten", för nu gör det inte lika mycket att det blir mörkt. Jag ser bara fram emot att tända värmeljus och annan belysning.

Någon dag när det regnar mindre ska jag gå ut i skogen för att plocka lite ris och tillverka en fin (förhoppningsvis) krans. Och så ska jag tillverka juletikettter till klapparna. Och köpa klapparna såklart. Och skriva julkort ska jag också göra i år. Och så ville Rickard att vi skulle göra knäck. Och... ja, säkert ännu mer pyssel.
Jag tycker om den här tiden.





Idag blir det en julpyntardag

Igår plockade vi ner lådan med julsakerna från vinden, för nu är det dags att skapa lite mysstämning här hemma. Vi hade inte precis mängder av julpynt och jag vill inte heller ha massor med "krimskrams", men lite juligt ska det ändå vara.

Det blev en vända till Rusta och nu har vi lite roligare saker. Nu återstår bara själva pyntandet, och ikväll ska all vacker belysning tändas. Bilder kommer!
Nu blir det att åka till min älsklingsö vid havet och gå på julmarknad. Mysimys


SVTPlay är bra, trallallaaa...

Dagens konstaterande: Svtplay = kanonbra
Ja, jag gillar flera program som går på SVT har jag kommit på. De har helt klart en del bra på menyn, och det är perfekt att kunna se dem precis när jag vill.
Min lista på vad jag följer avslöjar ganska mycket om mina stora intressen. Vampyrerna hör dock inte till dessa... :D

Trädgårdsfredag
True Blood
Djursjukhuset
Playa del Sol (solresor och humor, stora intressen)
Lilla sportspegeln (ibland)
Trädgårdsapoteket
Fåret Shaun (hihi, nej då)

Program att prova:
Niklas mat

Nu ska jag hämta täcket, krypa ner i soffan och mysa till Djursjukhuset :)


Kundkväll med produktprovning, julklappstips och fika

Igår fick jag äntligen en glimt av mitt livsserum solen! Idag är det andra takter utomhus kan man lugnt säga, men det låter jag mig inte påverkas av. Jag har en rolig kväll att se fram emot. Jag ska arbeta med ett annat slags serum ikväll.

Jag ska ha en kundkväll nere på stan, tillsammans med mina "arbetskamrater".
Vi ska ha olika stationer, t.ex hudvård, kosttillskott, fotinpackning, massage-prova-på och make-up. Julklappstips och fika blir det också. En trevlig kväll :)

Nu blir det till att plocka fram glöggmuggar, material och äta en god lunch för att ladda upp mycket energi. Hoppas att er söndagkväll blir trevlig, och bor ni i Gävleområdet så är ni varmt välkomna på kundkvällen. Hör av er isåfall.


Gissa antalet

Nu blir det en gissningstävling för er i bloggen, på min bild som jag tog idag.
Såhär ser min hall ut, där jag bor tillsammans med... ja det är frågan.
Hur många personer tycker ni att skosamlingen tyder på? (Nej, jag har inte arrangerat, det ser alltid ut såhär). Såå.. bara att gissa på :D


Barnvakt till sötnos idag

Idag har jag varit barnvakt åt pojkvännens brorsdotter Emma. Jättemysigt!
Vi åt lite frukost. Hon åt nästan en hel rostad macka med två paprikaskivor på (glupskt barn...). Jag försökte locka med lite god frukt till ingen nytta. Jaja :)

Efter vi ätit byggde vi en hemskt snygg koja av stolar, påslakan och kuddar. Att ta sig in i kojan var dock inte det lättaste, fast den hade helt klart en viss mysfaktor och uppskattades starkt av katten. Självklart tog vi kort på mästerverket.

Resten av dagen ägnade vi åt att spela diverse sällskapsspel, skriva brev, busa med katten och äta sallad med pasta och tonfisk. Jag trodde inte att det fanns barn som gillar tonfisk men, ja, uppenbarligen! :)

Nu sitter jag här och väntar på att Rickard ska komma hem så vi, ÄNTLIGEN, kan åka och hämta vår bil! Det ska bli helt ljuvligt att åka i en fräschare upplaga som inte skramlar, rasslar och luktar unket. Jag tackar den bilen ödmjukast för att den fraktat mig runt utan att krångla, men nu är det dags för en uppgradering :)



Där inne sitter ett rovdjur och spanar...


Långfilm "The 10th Kingdom", en mysig saga

Nu har jag och Rickard precis avslutat ett litet "filmmaraton", om det nu går att kalla en film för det. Vi har sett 10th Kingdom, som egentligen är en serie som gjorts till film. Den är 7 timmar lång och en av mina favoriter i filmhyllan.

Det är en fantasifilm där delar ur bröderna Grimms sagor vävts in på ett jättebra sätt. Den har en mysig känsla, och jag blir kär i de små söta byarna de besöker. Skådisarna är jättebra, kanske med undantag för huvudpersonen. Om ni tycker om fantasifilmer och vill upptäcka en ny film så är mitt tips att se denna. Om ni har 7 timmar att avsätta förstås, men den går ju att dela upp :)

Ni får möta troll, älvor, en dvärg med ekollon-hatt, en sprallig varg, sjungande flugsvampar m.m.m. Enda minuset är att den kunde varit lite längre... Hihi.
Jag säger bara, Huff-Puff!
(Se den så förstår ni)

Seg dag och ont i händerna, nu blir det en skön avkopplingskväll

Aj aj... Mina fingrar gör och ont svider. Orsaken är att jag har fått eksem av allt vatten jag kommer i kontakt med på jobbet. Jag dammar ju en hel del...
Det är tur att jag har toppenkrämer att smörja mig med, för annars vill jag inte veta hur händerna skulle se ut, och kännas.

Jobbet har dessutom gjort mig väldigt trött idag, så nu ska jag ha en mysig kväll!
Jag ska äta något gott (inkluderat en god fruktdessert), smörja mina trötta muskler med liniment och njuta av ett linimentfotbad (ljuvligt skönt).
I morgon blir det dessutom Bowen-behandling igen. Som jag har längtat!

Ha nu en trevlig kväll allihop!

Varit hos Erika och bjudits på Herman

Nu kom jag just hem från min trevliga vän Erika där jag hälsade på en stund, medan våra sambos var och tränade... hihi. Vad "lat" (lat/latt, hur säger man?) av oss egentligen att sitta och fika medan de gymmar. Bättring Maria, bättring! :D

Kakan var dock väldigt smarrig, och då är jag svårflirtad på den fronten. Jag fick en inneboende häromdagen, i form av en surdeg vid namn Herman (ett mycket trevligt kedjebrev). Jag tar väl hand om honom, och om en vecka ska det bli en fin kaka att bjuda tillbaka på hoppas jag :) Någon som vill ha en Herman?

Nu avrundar jag aftonen med ett skönt avsnitt av Trädgårdsfredag på datorn. Den serien ger mig starka myskänslor, trivsel och harmoni i själen...

I inspirationens och glädjens spår

Oj, oj, oj...
Mitt huvud är fyllt med tankar och idéer nu. Jag kom nyss hem från en Utbildningsdag i mitt härliga jobb. Nu sitter jag här i soffan och försöker att smälta all information och inspiration som jag fått ta del av under dagen.

Oavsett om vi nu jobbar med den här affärsverksamheten eller om vi gör något annat så behöver vi få inspiration och en kick då och då. Gärna så ofta som möjligt. Det ger helt enkelt större lust och glädje i livet, hjälper till att få saker gjorda och gör att vi känner oss nöjda och mår bra. Jag har aldrig så stark motivation till att jobba som efter sådana här peppande dagar.

Hur ofta känner ni att ni får en kick här i livet? För att förtydliga vad jag menar med det ordet så är det vad som händer till exempel när jag:

- Klarar något som känts svårt
- Känner delaktighet och att jag bidrar med något bra
- Får positiv feedback/kommentarer
M.m.

Ge er själva en kick och peppning då och då, genom vad som funkar för er, för det kommer ni att må bra av. Är ni beredda att satsa och vågar utveckla er själva så kan jag också erbjuda ett jobb där det är en av "huvudingredienserna". Det här är så pass viktigt för mig att jag tagit chansen. Jag vill utvecklas och må gott :D
Vad vill du?

Skön behandling för hälsans skull

Nu sitter jag här i soffan, avslappnad och go efter en skön massage idag. Eller ja, det är lite fel att säga massage för det skiljer sig så mycket från den klassiska massagen. Jag har varit på Bowenterapi.

Jag visste innan ungefär vad det skulle handla om, med väldigt lätt beröring och principen att "less is more". Och det var verkligen precis vad som gällde. Nu är inte det här något "hokus pokus", som det faktiskt kan låta, utan tvärtom en väldigt effektiv behandlingsform som gett många lindring av besvär och ett allmänt välbefinnande. Själv hoppas jag på att bli lite mer avkopplad, och hon får gärna utplåna mina allergibesvär också! Vi får se vad som händer... :D

Nästa fredag är det dags för nästa gång, för det brukar vara ungefär 3 gånger som behövs för att det ska vara effektivt. Och det är otroligt njutningsfullt att ligga nerbäddad under ett gosigt täcke med en elementvärmd filt under...

Hur är det med er, unnar ni er en skön massage ibland?


Film, film, film

"Kejsarens nya stil". Ja, det var filmen för dagen, och trots att jag såg på den ensam så skrattade jag gott och mycket. Precis min humor, lite underfundig och sarkastisk humor på något vis. Det är så lättsamt att se en sådan film.

Idag fick jag nys om att Disney har en ny film på intågande. "En julsaga" är deras nya skapelse, och efter att ha läst några recensioner så känner jag mig lite... vad ska jag säga, fundersam. Det verkar nämligen självklart att alla har hört talas om den här filmen (ursprungligen gjord av Dickens), men jag har inte gjort det. Varför är jag alltid undantaget som bekräftar regeln? :D

Hur som helst. Filmen är en blandning av skådespeleri och animering, och Jim Carrey har huvudrollen. Jag tror att jag ska se filmen. Den blir väl knappast den bästa film jag sett, men den är säkert sevärd. Jag är ju svag för det mesta som Jim Carrey gör... (gärna i en grön tjockisdräkt med en stark avsky till julen).

Bowenterapi inbokad, härligt!

Nu har jag precis ringt och bokat in massage! Det är dock inte vanlig klassisk massage jag ska på, utan en relativt ny form som heter Bowenterapi.

Bowen är mjukare än "vanlig" massage, och innebär att terapeuten med fingrarna gör en slags rullning över olika punkter på kroppen. Det hjälper kroppen att släppa på spänningar och ger den självläkande förmågan en skjuts i rätt riktning, enkelt förklarat. Det kan tydligen hjälpa mot/lindra alla möjliga besvär och jag är väldigt nyfiken på att prova! Jag berättar sedan vad jag tyckte.

Kattmatsjakt

Jag har nog en av de sötaste katterna på jorden, men även en av de mest kräsna... Vi har kämpat för att hitta en god mat till henne, med ganska dystert resultat. Men nu tycks hon ha fastnat för en maträtt ändå! Självklart valde hon den dyraste av dem, tonfisk i räkgelé. Den lilla retstickan.

Och så vägrar hon ju att dricka ur vattenskålen, nej, för det ska vara vatten direkt ur kranen. Ungefär på den nivån är det, bortskämda lilla kissemisse :)


En varning för de härdade fetterna

Jag är ganska väl insatt i vad som är nyttig kost och vad som är dåligt för kroppen. Det som tydligt är en av de största hälsoriskerna när det gäller maten är de härdade fetterna. De används bland annat för att öka hållbarheten på produkter, och finns i ett skrämmande stort antal livsmedelsprodukter.

De härdade fetterna ger upphov till bland annat inflammation i kroppen och bukfetma, och ökar risken för diabetes, cancer och hjärt- & kärlsjukdomar m.m. Det kan även föras över från mamman till fostret.

Jag för min del vill inte äta mat som förstör min kropp, och som kan ge mig sjukdomar och kanske till och med ett kortare liv. Det är helt enkelt inte värt att äta de där goda chipsen om jag ser till konsekvenserna av det. Men det är långt ifrån alla som väljer bort de skadliga produkterna, för det är så lätt att blunda för problemen. Det är ju inget man märker av direkt. Kroppen gör det men problemen kommer "upp till ytan" först efter ett tag. Då går det ofta inte ens att göra en koppling till varför problemet egentligen uppstod.

Dessutom så försöker många företag att vilseleda konsumenterna, och det är tyvärr lätt att luras. Jag önskar att jag inte behövde läsa innehållsförteckningen på precis allt jag handlar, men när det till och med finns härdade fetter i Russin (!) så är det ju ett måste att läsa för att inte, i god tro, handla skräp...

Det här är inget nytt och det har skrivits om det många gånger tidigare. Jag känner ändå att det knappast kan vara dumt att ta upp det ännu en gång, och hoppas att en tanke väcks hos er. Fakta kan ni söka efter för det är väldigt lätt att hitta. Eller så nöjer ni er med att veta om de stora riskerna och kanske åtminstone minskar på de skadliga produkterna. Här har ni fått en påminnelse.


RSS 2.0