Lite på standby

Hej igen! Det är en turbulent tid just nu, och därför får bloggen ta stryk... Jag har varken ork eller någon större lust att skriva för tillfället, men jag skulle tro att det ordnar till sig rätt så snart. Ha tålamod kompisar!

Jag har varit ganska hurtig de senaste dagarna. Eller ja, egentligen mest igår.
Då gick jag ut på en 2 timmars promenad på förmiddagen, senare gick jag ner till stan och så tog jag och min syster en promenad runt ån. Det kändes riktigt friskt. Jag gick så att jag nötte hål på undersidan av strumpan :D
Nu ska jag ge mig ut igen, trots att vädret inte direkt lockar. Vi hörs framöver!

Vilket spännande erbjudande!

Jag har mycket spännande saker på gång nu. Det här är verkligen en period full av utmaningar, där jag får utveckla mig själv. Jag gör hela tiden saker som är utanför min komfortzon, och då kommer ju utvecklingen helt automatiskt.

Häromdagen tog jag kontakt med en lärare som jag hade på högstadiet. Jag berättade lite om vad jag jobbar med, och fick erbjudande att komma till skolan där hon jobbar för att prata inför klassen. Vilken toppenchans!
Till saken hör att jag är ovan och osäker när det gäller att prata inför folk. Jag har helt enkelt aldrig tränat tillräckligt på det för att trivas med det. Därför blir jag på tok för nervös för att klara det bra, och drömmer t.o.m mardrömmar om det...

Jag hade, väldigt frustrerad, bestämt mig för att tacka nej... Men så fick jag veta att det inte alls var på den nivå jag hade föreställt mig. Det var bara några få elever som skulle lyssna, och det var mer personligt än en föreläsning. Jag ska helt enkelt berätta lite om mig själv och produkterna som jag jobbar med.
Oj så glad jag blev! Det känns underbart bra att slippa tacka nej till något som jag egentligen väldigt gärna vill göra. Nu har jag en perfekt chans att träna!

Därför är jag så glad nu, fast nervös också. Men det spelar ingen roll för jag ska över det här stora hindret nu. Allt kommer att bli så mycket enklare sedan :) Då kommer jag att klara av att stå på de stora scenerna i framtiden, som jag vill.

Utbildning hela tiden, det är tipptopp

Typiskt Aprilväder, snö ena dagen, sol och värme, och så fullt av snö igen.
Det är bara att räkna med, och en så kallad startsträcka till sommaren!

Jag har varit på utbildning, och fick även reda på att jag ska få lyssna på Johan Dahl den 31 mars. Han är otroligt duktig, och nu suger jag åt mig alla utbildningstillfällen som går att få. Mingla vore också bra, men det är jag ärligt talat kass på... Det faller sig liksom inte naturligt för mig, men det är väl träning som gäller. Någon av er läsare som är proffs på att mingla och knyta kontakter?
Ta då kontakt med mig och lär mig hur man gör... :D

Nu sitter Rickard här bredvid och skriker åt X:boxen. Hockeyspelet går tydligen inte riktigt som han vill. Bäst att jag går och lugnar ner honom innan speldosorna flyger i luften (jopp, det har hänt tidigare) för det känns ju onödigt.
Ha en skön kväll!

Utbildningsdag i Stockholm

Imorse tittade Rickard på mig och sa "Maria, nu kommer du inte att bli glad..."

Skit, vad är det nu då? tänkte jag. Så pekade han ut genom fönstret och talade om för mig att det snöade... Han känner mig pojken. Jag blev inte glad. Tur då att jag skulle på en rolig utbildning så jag hade en bra anledning att kliva upp ur sängen! Jag och mamma tog oss till Stockholm trots besvärligt väglag.

Vi fick lyssna på Ulla-Lisa Thordén, en av de mest populära föreläsarna just nu. Hon har skrivit boken "Sälj dig själv och ta betalt", så föreläsningen handlade om vad bra försäljning handlar om och hur man kan övervinna hindren som finns. Jag älskar försäljning, det är något av det roligaste jag vet. Att kunna erbjuda människor något riktigt bra, och samtidigt få en utmaning i att möta alla olika typer av människor och lyssna in vad de behöver och vad de vill veta.

Jag tycker inte att min säljförmåga är speciellt bra än så länge, men för varje gång jag gör något så blir det bättre. Jag utvecklas dagligen och det är huvudsaken. Att få jobba med något där det handlar om personlig utveckling är både utmanande och spännande. Det finns ingen risk att tröttna på jobbet.

Nu ska jag sätta mig och pyssla lite. Vad det blir får ni se en annan dag när det är klart, men det är något jobbrelaterat. Fint kommer det att bli.

En sådan trevlig granne jag har

När man som jag bor i höghus så är det lätt att gå om grannarna, så jag känner inte många här i huset. Men tack vare mitt jobb så fick jag anledning att ta kontakt med en granne, som kom hit på besök igår. Och oj oj, vad trevlig hon var!

Vi hade väldigt mycket gemensamt, bland annat intresset för hälsa. Både produkter och alternativa behandlingar. Vi pratade även om plantering, miljö, att bygga hus (och hur bra Grand Designs är) och annat. Det är så kul att prata med någon som tycker om precis samma saker. Det var som att prata med mig själv :D

Idag får jag besök av en till ny kontakt, en tjej som verkar jättetrevlig hon också. Det ser jag fram emot. Innan hon kommer så ska jag gå ut på en promenad. Det är inte sol idag (för ovanlighetens skull faktiskt) men det går så bra ändå. Jag kanske till och med ska jogga lite. Jag blev inspirerad när Rickard kom hem igår och hade jobbat över till kl 8 på kvällen, och så gav han sig ut och joggade i 45 min. Orkar han så orkar ju jag också. Kom igen!

Åhh neeeej, typiskt

Skit skit skit....
Usch vad besviken jag är.

Idag kom beskedet, svart på vitt.
Jag är allergisk mot min älskade katt.... suck.

Jag har misstänkt att så var fallet, men hoppades att det skulle vara kvalster istället. Det hade varit lättare att hantera och undvika. Det finns till och med speciella skydd mot det. Men katt... Jag kan inget göra, så jag fick rekommendation av läkaren att försöka undvika kontakt med katter.

Jag var rädd att behöva fatta det här beslutet, om jag ska behålla katten eller inte, men det finns egentligen inget att fundera över. Jag måste behålla Luna. Fast jag lider av ständig nästäppa och svårigheter att andas så är ändå det andra alternativet värre. Att sälja en familjemedlem....


Min söta älskling, sluta att vara allergiframkallande är du gullig....

Skönt att koppla av på kvällen. Eller ska jag pyssla lite?

Det är så trivsamt att sitta i soffan på kvällskvisten efter en bra dag och bara gå igenom dagen som varit. Jag har haft en bra dag idag, utan att den för den delen hänt något spektakulärt. Vädret bidrog väl till ungefär hälften av glädjen. Resten kom från en god "affärslunch" med mamma (många sådana nu för tiden, det är ju härligt), flera sköna promenader i enbart en tunn vårjacka (och byxor såklart, fast de var mer hål än byxor... kanske dags att skaffa nya jeans när halva rumpan syns :D) och så har jag dansat cha-cha och samba.

Nu sitter jag här med katten och mina egna tankar som mitt sällskap.
Är det bara jag som blir sugen på att pyssla och ta tag i saker sent på kvällen? Det känns ju som ett tydligt tecken på att jag är mer kvälls- än morgonmänniska. Tyvärr blir det ju ännu jobbigare på morgonen om jag sitter uppe halva natten, men det är en trevlig tid på dygnet tycker jag. Allt är så lugnt och stillsamt då.

Tio i elva på natten, vaken är bara jag och katten...
Jag har faktiskt börjat fundera på en extra karriär som poet, eller någon slags konstnär. Eller har jag? Ja det är bara ni som vet...

Nej hörni, god natt säger jag nu. Puss och kram, en tavla i en ram

Fint målade inredningsbilder

Jag har kikat i några böcker som jag lånade på bibblan (har nog börjat bli beroende av att låna böcker, jag har säkert 15-20 st hemma), och hittade några snygga, ritade bilder. Tänk den som kunde rita sådär snyggt, oj oj... Själv får jag ha alla bilder av mitt framtida hem i huvudet, det är omöjligt att rita av dem.

Först är det någon slags syverkstad, och jag älskar de glada färgerna på tyget. Det schackrutiga golvet kan väl diskuteras... ;)
Sedan är det några olika exempel på möbler och hela rum, och det här är sådana bilder som är bra att ha som inspiration. Plocka lite här, plocka lite där. Vips så har jag ett rum! Lagrat i huvudet tills det är dags att förverkliga.


Allt möjligt som hänt sen sist :)

Vilket oerhört fantastiskt supertoppenväder det var idag :D
Den första riktiga vårdagen egentligen, då solen värmde gott och även skuggan hade plusgrader, smältvatten rann över gatorna och jag fick gå promenad på asfalt och grus istället för snömodd. Toppen, helt toppen!

Jag gick till hälsocentralen imorse för att kolla upp mina andningsproblem. Jag misstänker att det är allergi (jag kommer att få panik om det är mot katten... vad gör jag då?), så de tog ett blodprov på mig. Redan imorgon ska jag tillbaka och då blir det något slags lungtest. Det är ju bra att kontrollera grundligt, och jag tycker att det är jättekul att gå till Hälsocentralen så det gör mig inget :D

Jag blev faktiskt impad av mig själv idag, för jag tittade på armen när de tog blodprovet. Jag har ingen skräck men sådär tuff trodde jag inte att jag var ;)
Förresten, en uppdatering sedan sist. Luna är numera kastrerad. Operationen gick jättebra, men hon var rätt dålig på kvällen. Hon kräktes flera gånger, och försökte hoppa upp på saker fast det inte gick. Hon skrek rätt obehagligt så vi hade ingen rolig kväll, men nu mår hon tipptopp igen som tur är!

Nu kom jag precis hem från en supertrevlig jobbkväll på Folkets hus, och är på toppenhumör. Jag får en sådan kick av solen och värmen, det är helt otroligt vad enkelt allt blir! Nu ska jag gå och pussa lite på Rickard, vi ses snart igen!

Nu ska kissen bli knipsad

Sådär, nu har jag bokat in en veterinärtid till min brunstiga lilla kattbuse. På torsdag morgon blir det snipp snipp, och sen råmar hon förhoppningsvis mindre :D

Jag måste erkänna att jag är orolig att något ska hända, för hon är ju så liten och ynklig... Hur ska det gå? Det är ju en ganska stor operation och saker kan ju hända. Jag kommer att vara nervös hela förmiddagen på onsdag, men det kommer säkert att gå bra... (försöka övertyga mig själv)

Namnsdagsfrukost och frukostteve

Igår blev jag serverad frukost på sängen av raringen, eftersom det var min namnsdag. Det kändes riktigt trevligt tycker jag. Nu kommer vi snart att ha en frukostteve också tror jag. Vi har redan en fungerade teve men han verkar gärna vilja ha en till. Ja, han får ju lägga sina pengar på det han vill :)
Själv funderar jag starkt på att investera i några varma dagar på en annan breddgrad. Det tycker jag skulle vara väl värt varje krona! Mums...

Idag har jag gått på stan med luvan nerdragen över ansiktet, och försökt undvika piskande snöflingor. Jag har ändå haft en trevlig dag med coachmöte, bibblanbesök där jag lånade 4 böcker (har redan ca 10 hemma, kan inte få nog), ätit god laxsallad och pratat med en kompis i en butik. Nu ska jag mysa över att slippa gå ut mer idag, och så blir det lite jobb i soffan ikväll.
Det blir en bra måndag! Hoppas er måndag är fin också.

RSS 2.0