På gourmetresa i norr

Idag plockade jag ihop pick och pack och lämnade min pojkvän och katten.
Nej, nej, verkligen inte permanent. Det blir bara över helgen, och ändå blev det en lång avskedsprocedur med många pussar och kramar, hihi...

Nu är jag iallafall i Sundsvall hos mina kära, goa, underbara morföräldrar. Det är alltid en fröjd att åka hit, och jag blir alltid väl ompysslad. Hemma blir det ofta rätt torftigt med maten, men det här är rena frossarsemestern! Vi äter mest hela tiden, och det finns alltid godis och goda frukter framme. Bäst att hålla sig till det nyttiga, annars kommer jag härifrån som en tjockis :D

Jag brukar inte kunna använda internet när jag är här, men nu har de skaffat sig snabbt bredband här i området. Mormor som är 82 år är väldigt medveten om mode och vad som gäller, så hon vill verkligen inte halka efter. Därför har hon nyss gått en datakurs och så fick de en gammal dator av oss. Nu kan hon grunderna, och jag tycker att det är roligt med en mormor som är nyfiken :)

Nu ska jag sjunka ner i en skön fåtölj och prata gamla anekdoter med dem.

Så otroligt härligt att jobba

Ikväll har jag jobbat, och det var sååå KUL! Jag hade en hälsokväll hemma hos en tjej jag lärde känna nyligen. Det är alltid roligt att träffa nya människor, och vi har alltid trevligt på de här kvällarna. Det var ett tag sedan sist nu så jag var lite orolig över hur det skulle gå, men det gick toppenbra och jag är riktigt nöjd! :D

Så nu sitter jag här i soffan med en purrande kisse i knät, och småler lite fånigt för mig själv. Jag har väl en grupp små härliga endorfiner som strutttar runt i kroppen och sprider en skön känsla. Jag skulle kunna sitta uppe hela natten och mysa känns det som, men det är bäst att lägga mig. Jag kommer att sova gott.


Min födelsedag! Nu börjar jag bli stor



Vad är det för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vaaanlig dag,
för det är Marias födelsedag,
Hurraaa, hurraaa, HURRA!

¶ (närmare en not än såhär kom jag inte)

Ja tänk, 22 år redan. Nu börjar jag ana en viss vuxenhet (hm, konstigt ord) hos mig själv. Jag klarar av de här vuxensysslorna som en bör, till exempel att sköta om hemmet, laga mat, prata på ett moget sätt o.s.v. Men den barnsliga sidan låter sig inte puffas undan. Jag tycker fortfarande om barnsliga skämt, tecknade barnfilmer och att bygga sandslott på stranden.

Dagen firas med trevlig sopplunch ute i ett hus vid havet, och sedan blir det släktfika här hemma. Och presentöppning. Just det, där har vi ännu en grej som jag aldrig kommer att växa ifrån. Jag älskar att öppna presenter! :D

Dans är det bästa som finns

Åh vad jag älskar att dansa!
Om ni inte visste så har jag börjat på dans nu äntligen. I torsdags gick jag på min första latinolektion. Min allra första, och det fanns ingen nybörjargrupp så jag fick hoppa in med de mer erfarna. För att vara helt grön så gick det riktigt bra.

Vi dansade cha-cha och lite samba, och jag älskar verkligen de latinska danserna. Förstå vad kul det kommer att bli sedan när jag kan utföra stegen rätt också :) Dans är för mig den ultimata träningsformen. Det är kul att slipa på tekniken och göra stegen så bra som möjligt (en kul utmaning), och så är det lagom jobbigt.

Jag är så glad att jag äntligen har börjat!! Livet är så kul nu :D


Nu är det klippt (eller rättare sagt slingat)

Idag följde jag med en god vän & arbetspartner till frisören. Jag gjorde ljusa slingor och Susanne fick en fin, brun färg. Och oj så snygga vi blev :D Vi gick till frisörelever på gymnasiet, som "övningsklipper" på onsdagar. De var väldigt duktiga så min farhåga om att få grönt hår istället för blont blev inte besannad, hihi... Det är billigt att gå dit så jag kommer att boka in en klippning snart också.

Det var en perfekt start på dagen att slå sig ner i en stol och bli pysslad med. Det är avkopplande. Nu ska jag koppla av mer i soffan med ett gäng böcker. Jag var på bibblan häromdagen och laddade upp. Försäljning och inredning är det som gäller :) Kanske borde jag träna lite på träningscykeln också. Fast träna ska jag ju imorgon, för då blir det DANS! Grymt kul ska det bli. Jag längtar sååååååååå...


Framstegen är ett faktum

Om jag ska beskriva mig idag med 3 ord så får det bli:
Laddad, inspirerad och fokuserad

Jag har lyckats med några saker som jag länge jobbat på, men först nu har allt fallit på plats. Det var som om jag helt plötsligt blundade för hindren och bara bestämde mig. För man kan bestämma sig, och så kan man bestämma sig. Nu har jag påbörjat en riktigt positiv cirkel i mitt arbete och den personliga utvecklingen. Det är en väldigt, väldigt befriande känsla.

Jag var på en helt fantastisk föreläsning igår i Stockholm, med en duktig, rolig och framgångsrik man från England. Jag lärde mig en massa bra och ikväll ska jag på teamträff där jag ska presentera lite av det han sa. Det är en stor utmaning för mig att prata inför folk, men jag vill lära mig. Då måste jag våga utsätta mig för det också, hur tufft det än må vara. Först då kan jag lära mig.

Jag har börjat klättra upp för berget som står i vägen för mig dit jag ska, och det kan bli en lite kämpig klättring ibland, men snart kommer ni att se mig stå där uppe på toppen viftandes med en flagga, hihi...


Billig inredningsshopping, perfekt!

Igår hakade jag på min mamma och syster på en Second Hand-runda :) Jag hade inte några förhoppningar om att jag skulle hitta något, för jag brukar hitta få guldklimpar där. Igår gjorde jag dock några fynd! Jag blev lite glad i själen när jag fick syn på en lite annorlunda pjäs... En träskulptur som osar Afrikakänsla.

Jag har en rätt så klar bild av hur jag vill ha mitt hus i framtiden, och där passar denna konst av ett kyssande par perfekt in. Inredning går dock att fundera över och förändra hela tiden, så därför köpte jag mig 4 tidningar att bläddra i och inspireras av. 5 kr styck kostade dem, på tok för dyrt egentligen, haha... :D


Canneloni med spenat och gorgonzola

Igår provade jag att laga en maträtt som jag inte gjort tidigare. Det blev en slags lasagnerullar med spenat och tomatsås. Eller egentligen hette receptet Canneloni med spenat och gorgonzola. Jag följde som vanligt inte receptet helt och fullt för jag hade inte alla ingredienserna. Mina "rullar" blev mycket goda ändå, men jag ska göra helt enligt receptet en annan gång. Grundreceptet är iallafall följande:

Ca 4 port

Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
0,5 tsk basilika
1 krm oregano
1 krm timjan
2 burkar krossade tomater

Spenat och kesellarullar
250 g spenat
smör att steka i
salt och vitpeppar
muskotnöt, malen
200 gram champinjoner
1 röd lök
250 g Kesella, 10%
100 g Gorgonzolaost
1 dl rostade valnötter
200 g färska lasagneplattor

Fräs hackad lök och vitlök mjukt i olivolja. Tillsätt örter och tomater. Koka på svag värme i ca 20 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.

Värm ugnen till 200 grader. Värm spenaten försiktigt i en panna med smör, ca 1 minut. Krydda med lite muskot. Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka löken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt.

Rör ihop svamp/lök med spenat, kesella, gorgonzola och valnötter. Skär lasagneplattorna till ca 9x9 cm rutor. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg dem i en smord form med skarven nedåt. Pensla dem med lite vatten och täck över med tomatsås. Ställ dem sedan i ugnen i ca 20-25 minuter. Klart!

Mitt i kallaste vintern så är det vår i mitt huvud

Vad härligt det är att sitta i soffan och känna solen hur solen värmer i nacken.
Då är det bara att blunda så känns det som mitt i sommaren. Hej och hå vad underbart det vore om den kunde komma nu. Istället har jag varit ute i en halvtimme och försökt få bileländet att fungera. Men neeeej, "jag vill inte åka något idag" sa den surt till mig och sniglade fram. Suck.

Ingen ridning för mig idag alltså, men då får det bli en långpromenad istället tror jag. Och sedan en riktig storröjning här hemma. Rickard ska tappa hakan och flämta av förvåning när han kommer hem efter jobbet, så fint ska det bli här.
Idag så ska jag bort med sista julpyntet och fram med vårprylarna istället, så att det känns friskt och härligt här hemma.

Ja, jag är nog lite knäpp (inget nytt på taket) men jag har vårkänslor idag!!


Ner till stan och vandra omkring

Skönt att det åtminstone är lite mildare temperatur idag. Jag tänker klä på mig ordentligt och vandra ner mot stan om en stund. Inget städjobb idag (förutom att sopa undan alla dammråttor här) men ikväll ska jag arbeta hemma vid telefonen.

Om jag tar mig ner till city utan några snöincidenter så har jag tänkt att kika på lite kläder (jag går på stan jämt nu för tiden, vääldigt olikt mig men roligt för jag har så fina, nya kläder i garderoben), avnjuta en god lunch på mitt favoritcafé, uträtta några viktiga ärenden & gå till Bibblan. Där ska jag leta upp några böcker och slå mig ner i en fåtölj för att läsa lite. Det är riktigt mysigt och avkopplande.

Jaa, det är lika bra att traska iväg nu på en gång.
Stan väntar på mig.

Nu är det dags för en kurs!

Eftersom jag har lovat mig själv att göra en förändring, och sluta att skjuta upp saker, så har jag bestämt mig för att göra något som jag har funderat på och längtat efter alldeles för länge. Jag ska anmäla mig till en kurs.

Det är inget högskoleplugg jag pratar om, utan en kurs i något som är roligt och intresserar mig. Helt och hållet för nöjes skull. Jag fick bidrag till detta i julklapp och nu sitter jag här och surfar runt och letar efter något skoj. Det finns definitivt mer än en kurs som jag kan tänka mig att gå. Till exempel inom:

Hälsa
Trädgård
Scrapbooking
Dans
Hantverk

Efter att ha suttit och kollat och funderat lite så är det ändå en av dem som lockar mig mest. Dans! Jag har tänkt på det i flera år utan att ha gjort något åt saken. Tur att det fortfarande finns chans att lära sig, för nu är det verkligen dags.
Nu blir det en lätt lunch och sen bär det av ner mot stan för att leta lämpliga träningskläder på rean. Att det är 18 grader minus stoppar inte mig idag.

Lite klappar och sådant

Jag har verkligen fått stor användning av framförallt en av årets... hm, nej just ja, förra årets julklappar. Min nya stavmixer är toppen! Jag har gjort både smoothies och soppor och det går sååå enkelt så det är en ren fröjd. Har ni inte en sådan så är ett hett tips att skaffa en. För ni gillar väl smoothies och soppa? :)

Jag fick toppenfina julklappar, och det är ju tur när jag har det knapert själv just nu. Men mitt nyårslöfte det här året går inte av för hackor. Jag ska absolut hålla det och ta tag i alla viktiga saker. Jag ska jobba massor framöver. Inget bra händer bara för att man väntar på det. Det har jag tydligen trott innan...
Ska ni göra någon förändring i år?

För att få in lite bilder i inlägget kommer några av mina julklappar :)


Satinbäddset och stavmixer


Spel och kokbok


Litet dataspel från Rickard. Han tycker nog att det passar barnsliga lilla mig... :D


Nytt år, jag är glad

Nyårsafton blev en riktigt trevlig tillställning. Vi var ett gäng som träffades hemma hos ett bekant par. Där åt vi en väldigt god middag. Till förrätt blev det små skaldjurssnittar, och middagen bestod av rostbiff (lax för min del), potatissallad, smörstekt svamp, tsatziki och sallad. Otroligt gott, vilket gjorde att jag åt på toook för mycket! Sedan åt vi cheesecake som jag och Rickard gjort.

Vi spelade ett spel som heter "Utan tvekan", där vi frågade ut varann med 10 frågor på ett kort. Reglerna var som följer: Du får inte svara ja, nej, tveka eller upprepa frågan. Alltså var vi tvungna att klura ut andra smarta svar och säga dem snabbt. Det var svårt men jag tog iallafall hem en seger! Sedan lekte vi Flabba flabba också, och vid tolvslaget gick vi ut en sväng i yrsnön och frös :)

Nu är det alltså nytt år om någon av er har missat det. Jag tycker att det känns uppfriskande med nytt år, och har gett ett nyårslöfte om att det här året ska bli ett förändringens år då jag tar tag i saker. Inte längre några dumheter med att skjuta på viktiga saker, utan nu ska allt bli gjort. Det gäller framförallt jobb och träning. 2010 kommer att bli toppen helt enkelt!

Tyvärr tog jag inte bilder på maten eller något annat trevligt, så det blir bara en bild på oss när vi är på väg hem i natten. Nu börjar ett bättre år!


RSS 2.0