Produkt 1, hudvård

Jag nämnde tidigare att jag tänkte ha en produktserie här på bloggen, där jag presenterar de produkter inom hälsa, hudvård och smink som jag jobbar med plus några bra tips. Jag börjar med hudvårdsprodukter, så här är första delen.

Gelly

Ren, stabiliserad Aloe Vera-gelé som är mild och oparfymerad.

Användningsområde:
En allroundkräm som går att använda på hela kroppen. Till exempel:

Efter solning (som svalka för huden och lugnande om man bränt sig)
Som dagkräm till ansiktet (även runt ögonen då den inte innehåller fett)
Vid klåda/insektsbett
I underlivet
Efter rakning
På torr hud
Som underlag för smink

Det är bara fantasin som sätter stopp för vad den kan användas till.
Den ger huden fukt och näring, och är en bra produkt att ha hemma.



Lunch: Rödbetor, sallad och ost

Nu har jag ätit lunch och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan åka och rida en sväng. Som tur är så bjuder vädret på sin fina sida, till skillnad från igår... Jag behöver verkligen de här fina dagarna för att korta ner plågan som hösten & vintern innebär. Nu ska jag ut och suga åt mig alla solstrålar som går, för att få lite energi i kroppen. Dagens energitillskott via maten bestod av detta:

Kokta rödbetor, apetina-ost och sallad.
rödbetor

Och en supersmarrig efterrätt: Hjortron, kiwi och en bit mörk choklad. Mums!
hjortron

Stress i flera dagar

Stress är något jag försöker att undvika i allra möjligaste mån. Men på grund av ett nytt jobb (jag fick hoppa in två dagar i veckan) så har jag varit totalstressad några dagar nu. Både "fysiskt" (för att det skulle vara full fart) och allra mest "psykiskt" (för att det var mycket att hålla reda på och jag glömde saker).

Häromnatten somnade jag klockan halv 4... Det var rena terrorn, men det var ju bara tillfälligt iallafall. Nu är det klart. Senast idag blev jag färdig med alltsammans, efter ca 5-6 samtal.

Så nu börjar jag bli människa igen, och snart är jag tillbaka. Nu ska jag fylla på med massor av näring för att kroppen inte ska ta skada av stressen, och så ska jag ha en väldigt lugn söndagskväll. På återhörande!


Luna min lilla ljusstråle



Jobbat och shoppat Björnbär

Nu har jag precis kommit hem. Och det första jag gör är att slå mig ner i soffan och slå igång datorn. Jag trodde inte att en laptop var roligare än någon annan dator, men faktum är att den är mycket roligare. Kanske mest för att den faktiskt fungerar jättebra, men även för att det är skönt att kunna sitta på olika ställen och knappa. Vilken surfnörd jag blivit på sistone, men det går säkert över :)

Idag har jag jobbat, med andra ord städat, så nu är jag trött och mör i benen. Dessutom har jag handlat två fulla påsar mat på vägen hem. Jag föll för ett erbjudande de hade: Frysta björnbär. Två förpackningar för 15 kr, lätt värt det.

Jag har bara ätit björnbär 3 gånger i mitt liv, och även just 3 st björnbär. Det var i Bulgarien i augusti som jag smakade på delikatessen. Vilken underbar smak!
Så säg, har ni några tips på vad man kan göra av björnbär mer än att äta dem rakt upp och ner? Det vore kul att prova lite olika, kanske någon slags dessert.

Dagens måltid - pannkakor med äpple och kanel

Idag stekte jag pannnkakor till lunch, gjorda på dinkelmjöl.
Här är det mycket enkla receptet ifall ni vill prova:

Ca 5-6 pannkakor

1 dl dinkelmjöl, fullkorn
2 dl mjölk
2 ägg
En liten klick smör till stekning

Jag tycker att de smakar minst lika bra som "vanliga" pannkakor, och de är mycket nyttigare. Gör man som jag och äter dem med goda, saftiga äpplen och kanel på så blir det ännu bättre. Mums!



En skön ny Lappe till mig, underbart

De besvärliga datorproblem jag skrev om sist - inga problem längre!
Jag sittter här nu och knappar på en sprillans, skön Acer-laptop :D
Och det är min helt otroliga pojkvän som köpt den åt mig. Som en tidig julklapp, jo jag tackar jag! Han vet inte hur snäll han ska vara...

Jag är hjärtligt tacksam, och lovar att ta hand om den väl. Nu ska jag sitta här i min sköna schäslong och skriva mycket intressant till er framöver, det lovar jag!




Eländig skräpdator, inget internet

Hej på er!
Anledningen till extra dålig uppdatering den senaste tiden är internet-brist.
Min lusdator går inte att surfa på! Inget fel på uppkopplingen/sladden i sig, utan det är något i datorn som inte vill att jag ska få gå in på internet.

Datorn har varit störtknäpp ända från början, för att den hänger sig hela tiden. Nu när internet också givit upp funderar jag starkt på att skrota den för en ny...
Det hände mer än en gång när jag satt och försökte reparera den att jag tänkte "Hur gör man det här? Bäst att jag googlar på saken...". Hm...

CV och jobbansökan dagens pyssel

Mitt projekt just nu: Att skriva CV och jobbansökan och gå och dela ut dem.
Än så länge är jag bara på "skrivdelen" men de börjar bli klara, så snart ska jag ut på en runda. Det känns lite läskigt som vanligt, men även spännande.
Om jag ger järnet så kanske jag ramlar på något roligt, eller iallafall helt okej, arbete. Det vimlar inte av jobb men någonstans finns det ju ändå lediga. Heja!



Inspirerande hudvård- och sminkkväll

Nu kom jag nyss hem från en väldigt trevlig och inspirerande afton.
Vi hade hudvård- och sminkkväll i en lokal, där återförsäljarna fick bjuda med sig vänner och bekanta. En hudterapeut, Mona, vägledde oss och gav tips om produkter. En lycklig tjej fick sitta i "Baden-stolen" och få en skön behandling.

Jag var övertygad redan innan, men ännu mer nu, om vilka fantastiskt bra produkter jag jobbar med. Det är helt enkelt topphög kvalitet rakt igenom.
Och det finns så mycket att välja mellan. Med start den här veckan kommer jag att presentera en produkt i veckan här på bloggen, och jag hoppas att det ska vara intressant läsning och väcker ert intresse för naturligare produkter.

Möblerat om och skapat ett dansgolv

Vi har funderat ett tag på att möblera om, för det är så kul med lite variation. Möblerna stod egentligen på det bästa sättet innan känns det som, men man vet aldrig. Det blev mycket ledig golvyta nu, som jag redan har utnyttjat. Imorse efter frukosten slog jag på lite peppande technomusik på datorn och så körde jag ett danspass här hemma. Jätteroligt och skönt att slippa åka iväg för att träna.

Förändringar är kul och ger mycket energi och lust till att göra saker. Till exempel blev det väldigt fint städat samtidigt, och vi slängde många onödiga prylar. Nu fattas bara att köpa nya gardiner, för jag tycker inte alls om de jag har. Jag tänker mig något ljust, ganska fluffigt... Mm, det kommer att bli snyggt.
Någon som vill köpa några panelgardiner av mig?

Jag hade inte så bra bilder på omflyttningen, men såhär blev det iallafall.

Innan

Efter


Soffan hamnade längs med väggen istället, och tv-möbeln till höger i bild, mitt emot soffan. Datorbordet står mot väggen där emellan. Det tog bara 2 timmar att röja och flytta om, och det var ett trevligt måndagsnöje.

En god pizza till afton

Dagens middag
Sallad och pizza


Ja, det är klart att man ska unna sig godsaker som är mindre nyttiga också.
Som jag har kämpat på jobbet idag, som en riktig iller, så är jag lätt värd det.
Vitaminer och sådant får jag ändå från salladen : )

RSS 2.0