Hemmamysdag ska verkligen bli skönt

Idag ska jag vara hemma hela dagen (möjligen med undantag för ikväll), vilket jag inte varit på länge. Sommaren är en tid då jag vill hitta på en massa saker, och den här veckan har det självklart lockat med sol och bad! Därför har jag mer eller mindre bott hos föräldrarna, och solat och badat hela dagarna.
23C i vattnet, det går ju inte att motstå!

Men samtidigt kan det bli stressande att inte kunna koppla av hemma ibland, utan känslan att jag måste göra något spännande hela tiden. Så idag ska jag ha en mysig och pysslig dag hemma.
Först av allt ska jag steka mig en omelett (en av mina nya favoriträtter, och jag kan till och med vända den i luften, hihi) bestående av:

2 ägg
lite grädde
alla möjliga goda grönsaker (t.ex riven morot, zucchini, paprika & sallat)

Därefter har jag letat upp ett gott recept på hemgjord müsli, som jag ska försöka mig på. Jag kan lägga upp receptet senare, för jag ska improvisera lite grann!

Kalas med sol & bad

Idag åkte jag och Rickard till mina föräldrar, för att fira mammas födelsedag. Jag hjälpte till att hacka lite tacogrönsaker, och sedan blev det ett dopp i havet. Termometern visade 22C på ytan, så det var helt fantastiskt att simma omkring. Jag låg nog i en kvart utan att frysa ett dugg, så nu känner jag att sommaren är här. Det är nästan först nu jag inser det, så kanske det första doppet behövs.

Det blir dåligt med inlägg nu vissa dagar, eftersom jag nästan aldrig är hemma vid datorn. Jag ska dock skärpa till mig. Bloggvärlden lugnar nog ner sig i allmänhet under sommaren, för jag får nästan aldrig några nya inlägg att läsa heller. Hoppas ni har det skönt i sommarvärmen!

Hemgjort bröd med aprikos, cashew och yoghurt

Ikväll fick jag inspiration och kände för att baka, så jag bestämde mig för att baka ett gott bröd. Jag fick receptet från en bekant, och har bakat det 2 gånger innan. Nu står det i ugnen och gottar till sig, och om en stund kan vi förhoppningsvis mumsa på nybakt bröd! Redan nu doftar det ljuvligt i lägenheten!

Här kommer receptet, ifall ni vill prova. Det rekommenderas :-D

Åsas hälsobröd

1 dl grovt rågmjöl
6 dl kärnvetemjöl med fullkorn
1 dl grovhackade cashewnötter
1 dl grovhackade aprikoser
1 dl krossat linfrö
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
1 dl lingonsylt

Blanda de torra ingredienserna.
Häll sedan i yoghurt och lingonsylt.
Smöra och bröa formen, och sätt ugnen på 200C. I ugnen 55-60 min.
Stjälp upp brödet på galler och låt det svalna under handduk. Njut!

Skönt fotbad i solen

Jag har haft ännu en mysig dag i solskenet idag, som ofta vid föräldrarnas hus. Jag klippte högt gräs med häcksax, och satt sedan i solen och njöt. Vi har nyss fått in en ny produkt i sortimentet, ett badsalt, som jag ville prova.

Jag fyllde en balja med ljummet vatten, slog mig ner i solstolen och njöt. Det är så mysigt att plaska med fötterna, och de blev mjuka som sammet. Tyvärr inga bilder idag heller, för jag kunde inte låna kameran. Jag måste köpa en egen!
Vilken kan ni rekommendera?

Ute i naturen hela dagen lång

Idag har jag haft en friluftsdag. Jag klarar inte att sitta i lägenheten en sådan här strålande sommardag, så jag och en kompis (som jag såg sist för ett år sen, jättekul att ses igen) åkte på utflykt.

Första anhalten blev min tomt, där vi bredde ut en filt på gräset och drack saft i solen. Min tomt är dock inte så mysig just nu, så vi åkte ganska snart vidare till min kompis stuga. Där gick vi runt lite på tomten, satt i solstolar, klippte lite gräs (det är kul när det är frivilligt), fikade och hade allmänt trevligt. En riktig utesittardag, precis som jag trivs bäst. Skuggan är dock skönast en sådan här dag, för där är det alldeles perfekt temperatur. Nu ska jag och Rickard promenera till affären och köpa kattmat. Vi kanske handlar något gott till oss själva också!

OBS
Mina jordgubbar på balkongen mognar för fullt, och det är de absolut godaste gubbar jag smakat i hela mitt liv, garanterat! Tips till er alla, odla jordgubbar i kruka. Det är enkelt och rusigt gott.

En dammförälskelse...

Det är många idéer som virvlar runt i min skalle, och många av dem har med trädgård och inredning att göra. I torsdags såg jag ett trädgårdsprogram på teve, där de visade en trädgård med en fantastiskt vacker damm.

Den var gjord så att den såg ut att vara helt naturlig, med regnvatten som rann ner från klippor ovanför. Det bästa av allt var att den innehöll växter som gjorde att den hölls ren. Därmed inget behov av kemikalier (klor) och det var alltså en damm som gick att bada i. Som en naturlig pool.

Den tilltalade både mitt estetiska sinne (såå vacker) och min miljöfilosofi. Dessutom avskyr jag att bada i klor. Så nu kommer jag att längta och fantisera om den här poolen i min trädgård ett tag, och sen kommer jag att ge upp tanken för att det i princip är omöjligt... Men det är kul att fantisera också :-D

Snabbuppdatering

Nu sitter jag och väntar på att Rickard ska bli klar, så ska vi åka till vår tomt. Äntligen är det så pass fint väder att det går att vara där, så vi ska sitta i solen, kanske slänga lite tegelsten (fylla upp) och grilla. Det blir säkert en långpromenad också, för nu behöver vi verkligen motionera.

Poängsystemet har varit skippat den här veckan, och fy så vi har utnyttjat det. Eller ja, vi har blivit bjudna på en massa onyttigt. Nu blir det skärpning till veckan och det känns bra.

Midsommarafton var riktigt trevlig. Vi gick till ängen på midsommarfirande, där vi gick den årliga tipsrundan. De har loppis i affären där, så jag shoppade Kalle Anka-pocket till solstolen i sommar för 3:- st. Dyrt, eller hur.
Igår var vi hos kompisar och spelade Buzz på tevespel. Det var jättekul, speciellt eftersom jag vann nästan hela tiden! Frågespel är tydligen min grej.

Nu är han klar, så då ska jag åka. Hoppas er söndag blir bra!

Det är inte solen som gör midsommarafton

Äntligen midsommar! Tänk att vakna upp på midsommarmorgonen, och solen skiner in genom gardinerna. Senare på dagen ett soligt midsommarfirande på blomsterängen, och sedan en barfota promenad hem till huset. Svettig efter promenaden blir det bikini på och ett hopp ner i det lagom varma havsvattnet. Ingen handduk behövs för solen gör oss torra. Därefter serveras gott grillat, där vi sitter på bryggan i bikini, och ser alla båtar som åker förbi....

Finn 10 fel.

Det första var att solen inte alls sken in genom gardinerna. Himlen är tät av tjocka moln, och regnet lurar i luften. Jag tvivlar på att det blir sol senare idag, men jag ska inte deppa. Visst, berättelsen ovan låter ju mysigare, men jag får ändra den lite bara. Midsommar kan självklart bli trevlig ändå!

Jag ska försöka knäppa ett gäng bilder, som kommer hit så småningom. Ikväll blir det övernattning, på ännu okänd plats, (det lööser sig) på ön där vi ska vara.
Jag önskar er en trevlig dag och kväll, hoppas ni får det mysigt!

vatten

Skön stavpromenad i spåret

Jag tycker mycket om att gå promenader i naturen. Det är skönt med frisk luft, ger bra träning och är avslappnande. Dessvärre brukar jag ha problem med att gå långa promenader, eftersom jag blir trött i rygg och knän. Men, nu har jag kommit på problemet.

Det har egentligen inte så mycket att göra med problem i knän och rygg, utan är nästan helt och hållet psykiskt. Jag får helt enkelt tråkigt en liten stund in på promenaden, och tänker "oj, vad långt jag har kvar" istället för "åh, vad skönt det var, jag kan gå hur långt som helst". Då kommer trötthetskänslan i ryggen som på beställning.

Men både igår kväll och idag provade jag att gå med stavar, och vad mycket lättare det blev! De hjälper till att ge skjuts framåt. Samma sak blev det när jag gick ut med en hund förut. Helt plötsligt hade vi gått en timme, och tiden gick otroligt fort. Kroppen är intressant, det må jag säga. Jag kommer iallafall att ha ett par stavar med mig fortsättningsvis, så promenaderna blir roligare!

En härlig dag på älsklingsön

Nu är jag hemma igen. Igår var jag som sagt med mamma i hennes hus, på teamträff. Sedan satt vi uppe sent och kollade på vattnet och hade tända ljus.
En liten fiskebåt tuffade förbi. Det var supermysigt!

Imorse vaknade jag kl 8 och låg kvar och småslumrade till kl 9. Det är mysigt att göra så på morgonen, och slippa hasta upp direkt. Vi åt en god frukost, med Aloe Vera, fil och flingor, mackor med gurka, paprika & ägg och honungsmelon.
Sedan gick jag en promenad i solen, och pratade med en trevlig farbror som gick åt samma håll. Roligt med sällskap. Jag kände på vattnet nere vid båtbryggan, men det kan inte ha varit mer än 10 grader. Burr, vad kallt. Inget bad ännu....

På eftermiddagen åkte jag hem, och så åkte jag och Rickard till tomten och arbetade lite. Det är så kul att få något uträttat och träna på köpet. Nu har vi fikat gott, och ska snart slumra gott efter en trevlig dag.

livboj

Misslyckad middag, men mysigt med möte

Nu är Rickard hemma, och vi har precis ätit klart. Som oftast när jag lagar mat blev det inte så lyckat. Jag gjorde torsk och potatis, och resultatet blev följande.

En ganska smaklös fisk, nästan lite bränd (usel stekpanna).
Potatis som inte riktigt kokat färdigt. Den tog oerhört lång tid, så mitt tålamod tog slut. Fisken hann dessutom kallna i väntan på potatisen....
Alldeles för lite mat för mig och en hungrig pojkvän.
Men salladen var god! Kanske för att den var så enkel att jag inte kunde misslyckas. Morötter och vitkål, helt enkelt. Nyttigt, knaprigt och gott.

Så, nu har jag avslöjat mina matlagningskunskaper för er. Hoppas att ni lyckas bättre i köket! Det ska jag nog också göra med lite mer träning.

Nu ska jag snabbdiska, och sen bär det av mot mina föräldrars hus. Vi har teamträff där ikväll, och sedan ska jag sova över och vara där imorgon. Vädret skulle tydligen bli finare då. Äntligen!

Plantering, matlagning och teamträff

Så där, nu har jag planterat om mina små basilikaplantor till större krukor. Nu ska de förhoppningsvis växa på sig ordentligt, så vi kan mumsa basilika i sommar.
På köksbordet ligger en röd, fin jordgubbe som jag plockade i morse och väntar på att bli uppäten. Det är ett sant nöje att odla själv, även om det bara blir lite.

Tyvärr kan jag inte lägga upp några nya bilder, eftersom jag saknar kamera. Förhoppningsvis kan jag köpa en snart, för abstinensen börjar bli svår.

Nu ska jag gå och steka mig en god (ja, det hoppas jag) omelett. Första gången, men det är säkert busenkelt. Sedan ska jag handla, och laga en god middag tills pojkvännen anländer. Jag brukar vara dålig på det, men idag ska jag. Undrar vad det ska bli för smaskigt :-)

Aktivitetslistan som gör livet ännu roligare

Nu kom jag och Rickard precis hem från två trevliga kompisar, som det verkligen var roligt att träffa igen. Det går lite i perioder hur mycket vi ses, men det är så kul när det blir av.

Samma sak gäller när jag ska hitta på saker att göra. Jag har 3.000 idéer, säkerligen, men det är inte så många som verkligen blir av. Jag vill dock mer än gärna göra saker, och blir rastlös av att slöa och glo på teve och sådant trist...
Ikväll hittade jag några likasinnade, så vi tog tag i saken och skrev helt enkelt en "aktivitets-lista"!

Den ska vi följa, och vara superaktiva i sommar! Listan inkluderar bland annat fotboll, basket (inte spelat på säkert 7 år), minigolf, en tur till Furuviksparken, bada, åka båt, grilla och tälta på en ö, lägga pärlplattor, scrappa, baka, måla akryltavlor och massa annat kul. Jag ska verkligen ta tag i det den här gången. Det är lättare när vi är flera :-D

Det är ju så kul att göra saker när det väl blir av, så det här ska bli kul! Yes-people

hejej

Bästa inredningsbutiken i stan

Häromdagen besökte jag Gävles allra bästa inredningsbutik i mitt tycke, Lundins säljlager. Det är en stor affär, med saker inom alla möjliga områden. Det finns en del "skrot", och det finns massor av vackra saker. Och priserna är jättebra.

Direkt när jag steg innanför dörren hittade jag något som jag letat efter i 1 års tid. Ett par... vad heter det, "glaskulor i snöre" kan vi kalla dem. Eftersom jag älskar havet ska jag inreda marint i mitt framtida hus. Då passar de här ypperligt att ha t.ex bredvid dörren eller så. Till det blir det förmodligen vit bas (väggar och tak), ekgolv, blåvita kuddar, gröna detaljer m.m.
Det ska bli så vackert och mysigt.

kulor

Regn och rusk

När det är såhär urtrist väder så blir jag automatiskt lite nedstämd. Även om jag inte slår upp ögonen när jag vaknar, utan bara gissar vädret, så märker jag om det är mulet. Kroppen vill liksom inte vakna då, bara sova och vänta på solen.
Pojkvännen och katten sover, så de är inget roligt sällskap... Kanske jag ska städa hela lägenheten. Jag har så tråkigt så det kan omöjligt bli ännu tråkigare. Det kanske är då jag ska passa på!

Hoppas allt att ni har något roligare för er idag. Något spännande som händer?

Mysigt studentkalas inomhus

Nu kom jag precis hem från årets studentfirande. Verkligen kul att få gå, och ja, det blev exotisk planka! Precis som jag hoppats, för det är min absoluta favorit. Som efterrätt till middag! Helt suveränt.

Vädret, visst, det var uselt. Men en student kan bli trevlig ändå. Jag tycker att det är så intressant att studera människor på sådana här kalas. Det finns ju så många personligheter, och jag ska nog skriva en bok om de olika typerna. Den kan ni läsa sen, så kanske ni hittar er själva!

Hoppas ni haft en trevlig kväll, kanske med studentfirande!

Trädgårdsfredag på torsdagskvällen

Nu har jag precis tittat klart på ett av mina favoritprogram på teve. Fast jag såg det på datorn i efterhand. Det är nästan det enda program jag följer, och programmet i fråga heter "Trädgårdsfredag".

Det vimlar ju av inrednings- och trädgårdsprogram på teve, och det här är det jag gillar bäst. Jag tycker om upplägget, inspirationen, mysfaktorn och humorn.
Så det är ett tips från mig till er som är intresserade av trädgård.

I min egen trädgård är blommorna och bären fortfarande på gång, men det dröjer lite till innan de slår ut. Jordgubbarna här på balkongen blir större och större, så snart kan jag smaka en till. MMM... :-D

färger

Ett svårt pussel att lösa...

Som jag skrev tidigare har jag varit på två intervjuer ganska nyligen. Den senaste var jag på i förrgår, och de vill ha besked idag. Problemet är att det andra jobbet är mycket mer lockande, men de kan inte ge besked än.
Så jag kan antingen hoppas på att få det, och riskera att bli helt utan jobb, eller ta det minst lockande jobbet fast jag kanske kunde fått det andra....

I sådana här situationer är det bäst att gå på magkänslan. Jag vet av erfarenhet att det brukar bli bäst då. Så rent spontant känns det som att jag ska vänta och chansa på "drömjobbet". Fast konkurrensen är stenhård så risken är stor att jag blir utan något av dem.... Det är vad jag funderar på idag.

Jag får gå och pussla på saken. Jag började lägga ett 500 bitars pussel i går, och det är jättekul. Jag kan sitta i timmar utan att tröttna. På återseende!

Långpromenad på gång nu

Den här veckan ska jag minsann inte förlora poängtävlingen. Vädret är varmt och strålande vackert ute, så nu ska jag gå ut på en långpromenad. Jag kom nyss hem från intervjun, som jag kan berätta om sedan. Men nu, motion! :)

Intervju igen, drömmarna kommer närmre

Hej och hå, vad det händer grejor på jobbfronten nu! Intervju imorgon igen.
Den gamla vanliga grejen med "ingenting, ingenting och så flera på samma gång" känner jag igen sedan förut. Men jag klagar inte. Kul att det händer saker.
Husbygget kommer allt närmre... jag längtar...

Om jag dessutom utökar min hälso-verksamhet, så jag kan jobba mer hemifrån, kommer en till dröm att gå i uppfyllelse så småningom. En HUND till mig.
Det vore ren lycka att få en liten valp att ge kärlek till, och få kärlek av. Det är sådana här planer & drömmar som gör mig glad om dagarna. Jag måste ha något att längta till, det måste väl alla människor.
Vad längtar ni efter?

Jag blev söndagskock och veckodiskare....

Första veckan på poäng-tävlingen är avgjord. Det var Rickard som vann, vilket betyder att jag förlorade.... Typiskt då! Därför lagade jag en söndagsmiddag igår. Jag kunde gjort det enkelt, men jag valde att göra en grönsakssoppa och fullkorns-pannkakor. Det tog lååång tid, men resultatet blev iallafall Godkänt.

Nu ska jag skärpa till mig den här veckan, och träna mycket mer. Rickard verkar dock otroligt motiverad och har redan gjort 5 poäng! Det blir svårt att slå honom, men jag ska åtminstone komma upp i 10, så jag slipper all disk.

Nu ska jag göra en fruktsmoothie, och sedan blir det en promenad eller en runda på träningscykeln. Ha en skön dag!

Regnig dag, lämplig för pyssel och glassmakeri

Såå, nu är artikeln klar. Jag kan knappt stå ut med att vänta på besked, men jag får försöka att ha tålamod.
Idag regnar det mycket, men förhoppningsvis ger det med sig mot eftermiddagen. Planerna är att se lite film, pyssla med något, gå promenad och handla ingredienser och göra hemgjord glass! Jag är inte mycket för sötsaker, men på sommaren är det klart att glass lockar ibland. Speciellt hemgjord.
Om den blir smarrig så ska jag lägga ut bild och recept här, det lovar jag. Bäst att prova själv först :)

glass
Någon mer än jag som blir sugen?

Poängligan är i gång

ord om hälsa

Förra veckan fick Rickard en idé om hur vi ska bli lite hälsosammare. Jag vill påstå att jag inte kan bli så fasligt mycket hälsosammare, så det är mest för han själv, hihi... Jag kan dock träna lite mer än jag gör.

Det hela handlar om en poängtävling oss emellan, där vi får poäng för olika träningspass. Äter vi onyttigt, som till exempel pizza och godis, så får vi avdrag.
Såhär ser poängsystemet ut:

1 poäng = 1 timmes promenad
2 poäng = 1/2 timme på träningscykeln, eller ett gympapass på Friskis & Svettis
3 poäng = 1/2 timmes joggingrunda

Vi kan behöva finslipa poängsystemet, men det är en god idé.
Vad ska vi då med poängen till? Jo, först och främst ska båda två komma upp i 10 poäng/vecka. Annars får vi diska hela veckan efteråt. Hua, vilket straff.
Den som dessutom tränar ihop flest poäng blir bjuden på en rejäl söndagsmiddag av "förloraren". Jag tycker verkligen om att äta, men att laga maten är inte min bästa hobby. Därför är jag mycket motiverad.

Ställningen just nu ser inte bra ut för min del: Rickard, 5. Maria, 2.
Jag måste gå och uträtta en sak nu...

Intervjun avklarad, nästa prövning blir arbetsprov

Intervjun gick bra! Eller, ja.... det beror på om jag bortser från min totala blackout när jag skulle svara på en fråga. Men resultatet av intervjun blev trots detta att jag ska göra ett "arbetsprov" för att visa att jag är lämplig. Det ska jag göra hemifrån, och sedan blir det en till intervju om mitt prov är bra. Hoppas, hoppas!

Blir det här jobbet mitt så får jag arbeta med mitt stora intresse - miljö. Därför är jag grymt motiverad, och ska göra provet så bra jag bara kan. Då kan jag motbevisa alla som sagt att jag måste gå på högskolan i flera år för att ha chans till ett bra jobb.

Intervju....

..ska jag på om en halvtimme. Jag har verkligen försökt att jobba emot nervositeten, och det går väl sådär. Jag känner verkligen av att jag ska på intervju om man säger så, men det ska bli kul på samma gång. Ställer han bara relativt enkla frågor, så kommer det nog att gå fint.

Senare idag blir det ridlektion, och på kvällen röja ris på tomten. Men först nu, fokus på intervjun. Det kommer gå bra, det kommer gå bra....

En inspirerande och humorfylld dag i Sthlm

God förmiddag!

Jag ska snart ge mig ut i solen (väldigt snart, för katten är brunstig och gör mig galen...), men först ska jag skriva några rader om gårdagen.
Vi var ett gäng arbetskamrater som åkte till storstaden, för att gå på en inspirationsdag fylld med bra föreläsningar. Vi har alla en egen verksamhet, men jobbar i team och hjälper och stöttar varandra.

Föreläsningarna var toppen, speciellt den ena av en man som var utbildad inom kost & näring. Det var som att lyssna på en ståupp-komiker, fast med riktigt bra fakta i grunden. Jag fick mycket intressant fakta med mig hem, som jag kanske kan dela med mig av här på bloggen sedan. Eftersom Aloe Vera är basen i verksamheten, så fick jag självklart mycket tips om det också. Jag ska dela med mig av det också, men det blir en annan dag. Nu väntar solen!

RSS 2.0