Dags att kämpa, för nu kommer hösten...

Nu börjar hösten komma på riktigt. Det märktes tydligt när jag gick ut på en kort promenad igår kväll, för det var rå kyla i luften. Oundvikligt, för mig iallafall, så kommer en viss depression på köpet. Eller nej, inte köpet, för jag har definitivt inte beställt någon höst...

Hur som helst så är det här ett ganska stort problem för mig. Det är kylan och framförallt mörkret som ställer till det, och får allt att kännas totalt hopplöst.
Det är samma sak varenda år.

Vad det finns för botemedel? Ja, det finns egentligen bara ett botemedel. Att fly ifrån landet. Men visst går det att lindra en aning genom att vara utomhus de få ljusa timmarna på dygnet, göra extra mycket roliga saker och passa på att vara inomhus med tända ljus och mysa. Jag har ändå ett stort mål inför framtiden:

Jag ska skaffa mig ett vinterhus utomlands där jag kan tillbringa de allra tristaste månaderna. Om tillräckligt med vilja finns så kan även stora mål gå i uppfyllelse. Tro mig, jag har viljan.

Pyssel om ni har tråkigt

Om ni har tråkigt någon dag, och kanske vill pyssla med något en stund så kan jag rekommendera den här sidan. Taaz.com heter den, och ni registrerar er gratis. Såhär läcker blev jag.




En otroligt härlig morgonpromenad

Jag har blivit lite knasig. Imorse vaknade jag och trodde att klockan var åtta. Det kändes lagom för att gå upp, så jag försökte piggna till. När jag efter en stund såg på klockan så var den bara sju, och jag måste ha drömt att den var åtta...

Då hade jag två valmöjligheter:
x Somna om igen, för klockan är ju bara sju. Det vore galet att gå upp.
x Studsa upp ur sängen, vara glad att jag vaknade i tid och ta vara på dagen.

Jag valde det sistnämnda, och som om det inte vore nog att gå upp klockan sju av fri vilja så drog jag det ännu längre. Jag klädde på mig mycket kläder, drack min Aloe Vera-hutt, snörade på mig gympaskorna och gick ut på en promenad. Det var alldeles ljuvligt! Frisk och klar luft. Jag gick ner till ån och stod där och bara tittade. Det var otroligt fint med vattnet som sakta flöt fram, med tunn, fluffig ånga ovanför ytan. Jag ska gå tillbaka en morgon snart igen och fotografera.

Vackra badkar att njuta av

Jag håller på och letar efter snygg badrumsinredning just nu, för framtida behov. Vissa saker är svåra att hitta, men badkar gick lätt som en plätt! Jag har inte haft badkar på säkert 10 år, så jag saknar det jättemycket. Det är så rofyllt att sjunka ner i vattnet, plaska med fötterna, göra en massa bubblor med badgelé, vila bort stress och värma sig under kallare årstider med en massa fina ljus runt omkring.

Någon av de här vackra "badskålarna" vill jag ha i mitt badrum.


Hafa

Westerlunds

God dipp till mellanmål

Att dippa grönsaker är ett gott och riktigt nyttigt mellanmål. Jag brukar hacka till morot, paprika och gurka. Sedan gör jag min egen dipp, vilket är enklast i världen.
Hittills har jag provat vitlök och paprika, och båda blev jättegoda.

Använd antingen gräddfil eller turkisk yoghurt, och smaksätt med pressad vitlök eller, ännu enklare, vitlökspulver. Ta även lite vitlökssalt (eller havssalt) för att förstärka smaken. Om du vill ha paprikasmak så använder du dig av paprikapulver. Prova dig fram så att den blir lagom smakrik.
Knapra gärna på lite naturella nötter till, så blir mellanmålet mer mättande.


Utvecklingsarbete

Hemma från jobbet.
Jag städar några dagar i veckan på Scandic, och det funkar helt ok som extrajobb. Jag har varit enormt stressad innan, för sådan är jag. Om jag vet på måndagen att jag ska jobba på onsdag, så är jag stressad hela måndagen och tisdagen... Dumt som bara den, men jag jobbar på det.

Jobbet går iallafall bättre och bättre, och jag har lärt mig några nyttiga saker under den korta tid jag varit där.

- Att inte ge upp förrän jag gett det en ordentlig chans. Vänta tills jag kommit in i det ordentligt och känna efter då, inte första dagarna när allt är nytt.

- Att tåla stress bättre. Jag ogillar fortfarande att jobba under stress, men nu kan jag iallafall stå ut med det och hålla fokus.

- Att det är toppen att planera och jobba mot mål. Det här låter kanske väl seriöst för ett städjobb, men det hjälpte mig mycket. Jag planerade hemma precis hur jag skulle gå till väga under städningen, och vad som fick ta en viss tid. Jag tänkte mig in i situationen, och försökte se vad jag skulle kunna göra bättre.
Det gav riktigt bra resultat.

Den här soffan måste jag ha

Nu har jag blivit kär i en möbel igen. Den här gången är det en soffa som träffat mig med kärlekspilen, och jag föll direkt. Den är egentligen ganska enkel, med en elegant och samtidigt inbjudande stil.

En vit tygsoffa är knappast särskilt praktiskt, men ack så snyggt. Jag tror att det är värt det, speciellt om tyget går att tvätta hemma. Jag vet inte om den går att köpa, och isåfall var, men jag ska ge järnet för att hitta den eller en liknande när det blir dags för soffköp. Jag ska sitta i en sådan soffa framför min braskamin.



Här finns ursprungsbilden att se, där soffan syns mycket tydligare. (Bläddra fram)
http://www.kahrs.com/SE/Consumer/DesignInspiration/Inspiration/Pages/InteriorStyles.aspx

Skärsår och nya kläder

Här sitter jag med ett hemgjort "bandage" på tummen. Jag hackade paprika, och av någon märklig anledning råkade tummen slinka in under kniven. Flopp så hade jag ett skärsår... Ovanligt av mig att vara så klantig, men ingen större fara.

Idag har jag iallafall varit på köpcentrum med Rickard. Ingen av oss brukar ha så gott tålamod med att gå i affärer, men idag gick vi runt i flesta. Inredningsbutiker, bl.a Ikea, och så en del klädaffärer. Tack vare Rickard hittade jag 3 saker jag köpte. Jeans, t-shirt och så ett par skor. Perfekt med en rådgivare!

Nu blir det middag hos svärföräldrarna, och det ska bli riktigt trevligt.
Senare ska jag visa er en ny inredningspryl som jag blivit ruskigt förälskad i!

Ha det bra så länge!

Nässlor, en riktig nyttoväxt

Förmiddagen har jag ägnat åt en promenad i skogen, inkluderat nässelplockning. Varför då, kanske ni undrar. Jo för att nässlor är riktigt användbara växter.

Dum som jag är så skulle jag "kontrollera" att det verkligen var brännässlor jag hittat (vad skulle det annars varit?) så jag drog med fingrarna över bladet, givetvis med stickningar och brännkänslor som resultat. Ja, det var dumt.
Jag hade med mig en tjock handske och plockade ett gäng. De gröna bladen har tydligen ett helt gäng olika användningsområden. Man kan bl.a ha dem till:

Nässelvatten, för att ge växter näring (jag ska ha det till mina jordgubbar), och även till dricksvatten för att göra det mer näringsrikt. Det ska jag prova.

Nässelsoppa
, en nyttig soppa. Jag har aldrig smakat det, men ska absolut prova.

Brödbakning och som té, aldrig provat det heller men ska tydligen funka bra.

Hårkur, vilket jag absolut tänker testa. Det är säkert ingen mirakelkur, men näring till håret gör säkert gott. Det kanske även blir blankt och fint (hoppas!).

Med mera, med mera... Läsning finns här, för den som vill veta mer.
http://marianova.com/users/gertruds/blog/nasslor-pa-gott-och-ont
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article16557.ab
Egentligen ska de nog skördas på våren, men jag tänker testa även nu. Heja!


Staket med grönska


Ett staket vid en restaurant i Bulgarien.
Jag tycker om den här bilden, det är något som tilltalar mig med den. Kanske att den ser så lummig ut, och naturen lyser i den.

Storstädning på gång

Jag har blivit konstig på sista tiden.
Anledningen till att jag själv börjar undra hur det står till, är att jag har blivit sugen på att göra en rejäl storstädning av lägenheten. Helt på frivillig basis.
Städa. Det är inte så kul egentligen.

Det är väl resultatet efter städningen som fått mig väldigt motiverad. Jag vill separera från dammråttorna, de får hitta ett annat ställe att bo på. Jag vill bara ha Rickard och katten som sällskap i sängen, och inte massa ovälkomna gäster... Nu ska här plockas, putsas, dammas, dammsugas och moppas. Heja mig!

Provjobb på hotellstäd i veckan

Jobb, jobb... Ja visst, jag provjobbar iallafall, och hotellstädning är branschen.
Inte något jag planerar att bli fast i för framtiden, men ett helt ok extrajobb medan jag bygger upp min hälsoverksamhet. Jag har jobbat sedan i måndags, och vi får se hur det blir framöver. Nu behöver jag träna massor för att bli snabbare på städningen (faktiskt svårare att städa än man kan tro).

Jag har kommit på att det är bra träning i stresshantering. Jag behöver träna upp min stresstolerans mycket, och det är något jag kommer ha nytta av i framtiden också. Stressiga situationer dyker upp titt som tätt, och då ska hjärnan helst klara av att hålla fokus ändå. Det kommer jag att bli bra på.

Jag har städat här hemma också när jag kommit hem från jobbet. Nej, inte för att det är så grymt kul att jag inte kan bärga mig till nästa jobbdag. Snarare att hotellrummen är så oerhört fina och fräscha, och jag vill ha lika fräscht hemma.


Hotellsäng, dock i Bulgarien. Jag behöver inte vika mönster iallafall :)

RSS 2.0