Äntligen har jag en cykel igen

Yes, äntligen!
I helgen köpte jag mig en cykel, och jag är så glad :D

Jag hittade en riktigt fin, sprillans ny cykel på annons som jag hade turen att få köpa, dessutom lite billigare än annonspriset. För 2500:- fick jag en helt oanvänd snygging, en svart King. Jag är väldigt glad och nöjd över mitt inköp, och tänker använda den flitigt. Vi ska cykla runt hela stan i sommar jag och kungen min.

Idag kom den väl till pass. Jag cyklade en tur till plantskolan för att leta efter en lämplig växt till spaljén på balkongen. Jag fick tips om att Vindruvor kunde vara ett lämpligt val, precis som jag själv tänkt. Så jag cyklade glatt hem med en Zilga i cykelkorgen. På lappen står det "Blå söta medelstora druvor i augusti". Ja tack!


Pratade på skolan och åt god lunch på stan

Igår utmanade jag mig själv stort.
Jag nämnde tidigare att jag fick ett erbjudande om att prata om mitt jobb på en skola i stan. Igår var det dags för det. På morgonen ville jag helst inte kliva upp ur sängen, men det gjorde jag till slut. Jag fick träffa en trevlig gammal lärare och fyra elever. Alla med ett stort intresse av hälsa, så det kändes jättekul att få chansen att visa vad jag jobbar med, och presentera de toppenbra produkterna.

Jag var väldigt nervös så det är definitivt något jag behöver jobba vidare på. Nu efteråt är jag glad att jag tog möjligheten, och ska försöka att få till fler intressanta chanser. För man skapar ju sina egna möjligheter här i livet, men det visste ni säkert redan :) Allt blir iallafall betydligt enklare när det var som igår:
Helt fantastiskt sommarväder!

Efter skolbesöket så samlades hela familjen på en trevlig lunch på stan. Java är mitt nya favoritfik. De har verkligen supergoda sallader där. Jag åt varmrökt lax med couscous, grönsaker, melon och till och med två jordgubbar. Mums! Det kändes precis som om vi var utomlands. Det var sådan härlig värme. Fortsätt så!

Rensat i "trädgården"

Trots att vädret inte riktigt erbjuder typiskt majväder (varmt och soligt) så känns det att det är dags att börja plantera. Ja, det har ju varit dags ett bra tag men jag är seg i starten :) Nu har jag precis blivit klar med rensningen av min motsvarighet till rabatten = alla krukor som står ute på balkongen.

Det var dock jord över mer eller mindre hela balkonggolvet, så det kändes nästan som en stor rabatt där ute. Men nu är det rent och fint, färdigt att börja placera ut vackert blomster. Jag köpte en spaljé på Biltema (jo, de har annat än bilprylar) som jag har placerat mot väggen. Där tänker jag lummig grönska som klättrar längs väggen, och kanske rentav ett gäng vindruvsklasar att plocka av :)

En liten kryddträdgård blir det troligen också, plus några vackra blommor. Jordgubbar eller smultron ska få en plats, och kanske något annat smarrigt. Hoppas bara att de inte får röksmak, för grannen står och sprider gift omkring sig... Jag ska ge honom en lapp så att han förstår problemet. Det ska stå:
"Rök inte på maten".


Konsert ikväll med musik och dans

Ikväll trotsade jag min sjukdom och gick på esteternas konsert "Sväng". Det var härligt att komma ut och göra något kul, och kvällen var lyckad trots en lite gnällig pojkvän vid sidan... :p
Han smälte en aning när tjejerna började dansa i sina trikåer, så kvällen blev ju bra ändå... Jag blir så glad av musik och framförallt när det kombineras med dans.

Min egen danstermin är slut för den här gången, men jag ska definitivt gå igen till hösten. Kanske blir det latinokursen igen (nybörjarkurs denna gång?) eller någon annan liknande. Jive var ju strålande kul så om det finns en sådan, skriv upp mig på listan! Det kanske till och med blir 2-3 olika kurser, varför inte? :)

Nu ska jag vila upp mig och hoppas på en piggare morgondag. Ha en bra kväll!

Sjuk, tråkigt...

Igår började jag känna av lite halsont på dagen, och på kvällen kom förkylningen ordentligt. Jag fick hög feber och mer ont i halsen. Så nu sitter jag här och har tråkigt. Svtplay har gjort dagen något roligare, men det är så tråkigt att vara sjuk... Tips på något roligt som jag kan pyssla med?

Har ni några förslag på vad ni vill att jag ska skriva om här på bloggen? Jag har dåligt med idéer just nu och vill gärna ge er mer intressant läsning än ett inlägg om att jag är sjuk ;) Så tipsa gärna om vad ni tycker.
Nu blir det lite patiens tror jag, då är det lätt att få tiden att gå :)

Det bor en 25-åring här hemma

GRATTIS RICKARD!

Idag fyller min älskade 25 år, nu börjar det att knaka i lederna på gamle pojken.
Vi har firat med frukost på sängen och en vacker födelsedagsserenad (kanske inte så uppskattad som jag hoppats, han kom inte ens ihåg att jag hade sjungit... :D). Sedan blev det fika för släkten, och nu ska vi äta gott snacks och mysa.

Grattis, grattis!

RSS 2.0