Dags att gå till sängs

Nu börjar ögonen falla ihop, så det är dags att jag går och lägger mig.
Imorgon åker jag till Stockholm på en inspirationsdag med jobbet. Det blir bra föreläsningar, fika och samtal med arbetskamrater. Visst, det ska bli superväder, men det kommer fler soliga dagar. Det här ska bli kul!

God natt!

hej

Ännu en ljuvlig dag i solsken

Idag har jag verkligen haft en toppendag!
Vädret:
Strålande, med blå himmel och alldeles perfekt temperatur. Lagom svala, sköna havsvindar. Jag fullkomligt älskar när det doftar hav....

Platsen:
Som de flesta soliga dagar nuförtiden, hos mina föräldrar vid havet.

Aktiviteterna:
Sitta i solen (eller snarare halvskuggan, för såhär på äldre dagar har jag blivit klokare och insett att det är skönast att sitta så)
Bada (ja, inte jag för jag är en fegis, men min morbror tog ett snabbdopp. "Det var inte så kallt, det känns som 13-14 grader...." Jo du tack! Jag doppade iallafall fötterna)
Grilla
Prata med mormor och morfar (alltid ett sant nöje, de är underbara människor!)

Extra bonusar: Mormor hade en burk hemlagad Drottningsylt till mig. Plus att jag fick rabarber att göra kräm av. Den damen vet hur man gör mig glad!

hej
hejs
hejn

Kvällsfika

mat
mate

Knäckemacka med ost & ägg
Fil med havregryn, valnötter, russin & pumpafrön
Drink med mjölk, banan, jordgubbar, blåbär & broccoli

Dagens middag: God Halloumisallad

Middagen idag blev en god och enkel sallad med Halloumi, bulgur och diverse grönsaker. Jag har inte stekt Halloumi innan, men det var busenkelt. Jag hällde bara lite olivolja i en stekpanna, och så stekte jag osten tills ytan var lagom brun.

Jag tyckte att smaken och konsistensen var lite skum första gången jag åt det, men det blev godare och godare för varje gång, för att nu vara min favoriträtt. Har ni inte testat bör ni göra det, verkligen smarrigt!
salladen

Hett väder och trevlig stadsrunda

Idag har solen verkligen grillat!
Jag tog en promenad ner till stan i förmiddags. Till min stora lycka blommar syrenen nu, så jag plockade en liten blomkvist till min syster som bor nere på stan. Hon satt inne och skrev en svår uppsats, så den skänkte väl lite glädje iallafall. Jag blev bjuden på pannkakor. Mums!

syrenkvist


Sedan gick jag på stan i flera timmar, vilket är väldigt ovanligt för att vara jag. Jag brukar kunna gå i max 1-2 affärer innan jag tröttnar. Idag tog jag en sväng på Friskis & Svettis-gymmet, och så kollade jag på tyger och pysselsaker.
Jag var mest inne på Olssons tyger, där jag spanade på stuvar. Jag kom inte lottlös därifrån, utan hittade två tjusiga tyger. Vad det blir av dem får ni se sen =)

tygtyg2

En helt fantastisk dag, på den allra finaste platsen

Det här har varit en alldeles lysande dag!
Jag har äntligen fått låna kameran av mina föräldrar igen (jag kan inte köpa en egen just nu), så jag ska visa lite bilder.

Vi styrde bilen mot mina föräldrars hus, på den allra vackraste ön av dem alla. Solen har varit framme hela dagen, och vindarna har nästan varit obefintliga. Jag älskar att vara nära naturen, och framförallt nära havet. Eftersom jag har tillbringat alla mina somrar på den här ön så ligger den mig varmt om hjärtat.
Vi tände grillen, och satte oss på bryggan för att äta. Jag åt god sojakorv med rotfruktsgratäng till. Och sedan efterrätt bestående av melon, hallon och glass.

När vi smält maten fick vi följa med grannen på en båttur. Årets första för mig, och det var fullkomligt ljuvligt. Jag trivs på havet som fisken i vattnet. Ja, faktiskt, vi trivs nog lika bra där ute fiskarna och jag...

Här är några bilder som jag fångade.


text
bb
eh
g
ij
jag hoppar
cd

UNDERBART

Dagens

Igår åkte jag och Rickard till Köpis (ett stort köpcentrum) och åt en bit mat på Ikea. Ibland är jag lat, och då är det tur att andra kan laga maten åt mig. Dessutom har Ikea billiga rätter. Jag åt potatis och gravad lax, med grönsaker till.

Idag ska vi åka till de vi var kattvakt åt, och hämta några presenter som tack! Jag älskar presenter. Senare ikväll ska vi till föräldrarnas hus vid havet och grilla. Min syster har en besökare från Italien, så då får jag ett gyllene tillfälle att öva på min engelska. Det behöver jag.

Ha en skön söndag

Tillbaka till verkligheten

Nu är det lördag igen. Faktum är att redan i torsdags kändes det som lördag. Det var röd dag, och Rickard var hemma från jobbet. Det ledde till att fredagen automatiskt kändes som söndag. Så nu börjar helg nummer två!

Min katt har äntligen kommit tillbaka till verkligheten, så nu går det att leva här igen. Hon har varit i något slags brunstigt komatillstånd, och mjauat (råmat) oavbrutet i flera dagar. Inte minst om nätterna...
Nu är hon tillbaka, bättre än någonsin.

Vad dagen ska innehålla för äventyr är oklart än så länge, men det blir säkert någon slags utflykt. Ikväll ska vi troligen på bio, om det går någon sevärd film.
Hoppas ni får en bra lördag!


kissen
Älsklings-Luna, misstänkt lik ett spökdjur!

Skön lur och goda nyheter

Tuppluren i soffan är nu över. Det var välbehövligt, och Rickard som var så pigg imorse ligger fortfarande och snusar...

I förmiddags åkte vi till tomten, och lastade av lite prylar. Tråkigt nog finns det inte mycket att göra där just nu, så vi stannade i ca 10 min bara. Det är inte något finväder heller.
Sedan fick vi dock en glad nyhet. Rickards bror ska riva ett förråd, och göra en gårdsplan där det är gräsmatta nu. Vi behöver fylla upp en rätt stor del av tomten, och ska få denna fyllningsmassa. Och det verkar som att de ska sätta igång i veckan! Äntligen kommer det att finnas sysslor. Okej, sysslor finns det men den undviker vi att ta tag i än så länge...

riset
(högen är mycket större i dagsläget)


Den här backen ska vi fylla upp, för att skapa en fin gräsmatta. Vi ska dock spara lite skogsbacke på vänstersidan, för att inte ta bort den helt och hållet.

tomten


Det finns lite fin växtlighet i trädgården redan nu, som t.ex pionbusken och till höger om den ett av de många körsbärsträden som slingrar sig runt altanen. Jag längtar efter blommor och körsbär!

pion


Tröööttast...

Idag blev jag brutalt väckt kl 06.30, av en pigg pojkvän. Ingen av oss hade någon anledning att stiga upp tidigt, men han tyckte det så vi skulle hinna med dagens aktiviteter... Jag somnade om för att bli väckt 07.30 igen. Nu sitter jag här och är trött som en mussla. Och disken ropar på mig ifrån köket.
Dagens aktiviteter blev för övrigt ett ridpass i förmiddags, och inget mer. Nu måste jag slänga mig i soffan, slå på en dålig film och sova!
Ibland blir det inget bra...

En positiv sak var iallafall att han nyss kom hem från affären, och hade köpt ingredienser till en fruktsmoothie. Han är förlåten.

Godnatt(dag) så länge

Verkligt skickliga människor

Jag är imponerad av människor som är konstnärliga och duktiga på att måla.
Själv är jag inte någon stor talang inom detta, och ärvde aldrig den förmågan. Men jag har verkligen intresset, och planerar att köpa hem några dukar och färger, och börja skapa. Det ska bli väldigt roligt!

Inspirationen får jag från en hemsida jag hittade för ett tag sedan, svenskakonstnarer.se
Där finns oändligt med fina alster, inom alla möjliga olika stilar. Kanske finns även jag där en dag, även om jag troligen kommer att skapa tavlor mest för eget bruk. Ett hem blir ju så mycket finare och personligare med fina tavlor på väggarna.

Min söta vetepåse

För ett antal år sen fick jag en liten, blå vetepåse av min lillasyster. Det är alltid kul att få handgjorda saker, och jag blir glad när jag tittar på den. Dessutom doftar den gott av lavendel.

påse
påsenpåsee


Gårdagens teamträff var vacker och inspirerande

Gårdagens teamträff var jättetrevlig, som vanligt. Och vilken underbar plats!
Huset var ganska högt beläget, med en otrolig utsikt över vattnet. Från gräsmattan gick en trapp, som ledde ner till en båtbrygga.
På tomten fanns även 2 gäststugor, och det tycker jag är så otroligt mysigt. Att kunna gå runt på gården, till olika stugor. Om det ryms så ska jag ha en gäststuga på min gård. Det är praktiskt också, för att fler kan sova över.

Nu ska jag sluta sitta här och drömma för ett tag, och ta en skön promenad istället. Jag är post- och kattansvarig åt några bekanta som är utomlands, så jag ska släppa ut katten nu. Och så stannar jag säkerligen till på Plantskolan på vägen hem och fortsätter mitt drömmande...

plats

Min 5-årsdagbok

Idag regnar det ute. Jag hade nästan räknat med det, för det kan ju inte vara sol hur länge som helst. Våren har varit fin överlag. Jag tycker att det är lite kul att hålla koll på vilket väder vi faktiskt har haft. Därför har jag skaffat mig en 5-årsdagbok, där jag fyller i vädret och lite kort om dagens händelser.
Nu är jag bara inne på första året, men när jag hunnit lite längre kan jag titta tillbaka och se hur sommaren var för 3 år sedan, och vad jag gjorde den 15:e augusti, till exempel.

Ikväll blir det teamträff igen, vilket ska bli jättekul. "Värdinnan" för kvällen bor vid havet, så visst hade det varit ännu roligare med solsken.
Hon bjuder alltid på hembakt bröd, som hon bakar alldeles innan vi kommer, så det ser jag fram emot. Jag ska baka själv någon dag har jag tänkt. Recept kommer, för det är ett supergott bröd.

Ha en fin måndag!


5årsbok och penna

Dagens lunch

Det blev en snabb och enkel lunch idag. Eftersom jag bara äter vegetariskt sedan ett tag tillbaka så har jag lite problem med att få i mig tillräckligt mycket protein. Det löste jag idag genom att tillaga en Linssoppa.
Egentligen tycker jag inte alls om linser, men eftersom jag måste få i mig protein så ska jag lära mig det. De är supernyttiga dessutom, med mycket fibrer och mineraler. Jag antar att jag kan vänja mig vid smaken och konsistensen.

Dagens soppa blev inte så god, men jag gjorde inte exakt som receptet heller. Maten blir aldrig bra när jag improviserar, så nu ska jag skriva en välplanerad matlista till veckan som kommer.
Det här receptet ska jag prova nästa gång:

Soppa med linser och sötpotatis, ca 4 pers

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 gram sötpotatis
1 msk olja
0,5 röd chilifrukt
500 gram krossade tomater
0,5 tsk salt
0,5 dl röda linser
4 dl kokosmjölk, lätt
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl vatten
basilika

Sol, hägg och en dyngsur optimist

Solen skiner från molnfri himmel, och trots lite kyliga vindar är det trevligt ute.
Jag och Rickard åkte till tomten i förmiddags, för att röja lite grann och fika i solen. Vi bestämde oss även för att ta en promenad. Det är fantastiskt mysigt att gå där på grusvägarna, och titta på lite fina hus varierat med skog, ängar och hästhagar. Häggen blommar nu, och den är både vacker och väldoftande.

Planen var att gå ner till ån, och kika på badplatsen. Det var en bra idé, tills vi strax innan vi var framme plötsligt klev igenom gräset ner i massa vatten. Jag sprang fort tillbaka, och Rickard klarade sig över. Så där stod vi, på var sin sida...
Jag ville också över, och smart som jag är så tänkte jag prova ett annat ställe. "Det är säääkert bättre där borta".
Jag satsade på taktiken att springa så fort som möjligt över, så kanske jag inte skulle hinna sjunka ner. Jag kunde inte valt en sämre plan. Ploff sa det, så sjönk jag djupt ner med fötterna i sumpvattnet. Varenda steg.

Inte en droppe rann ur skorna när jag sedan vände på dem, men det lagrades däremot massor i sulorna. Det klafsade vid varje steg hela vägen hem... = )


bild i paint

Sommar, sommar, vindsförrådet

Jag är så glad idag, och har massor av energi. Det utnyttjade jag och passade på att traska upp på vinden (8 trappor, jag var matt när jag kom upp).
Var nära att ramla ner för trappen, för dörren slog igen, lampan var släckt och kartongen vägde massor. Trots allt klarade jag mig hem igen.

Jag tog med mig en stor kartong ner, proppfull med
sommarkläder,
förra årets trädgårdstidningar,
och en mixer som jag ska göra fruktsmoothies i.

Det känns bra, nu är sommaren här på riktigt!


Nu blev det full fart

Jag behöver ett till jobb, och det är ju inte bara att ta ett. Det finns ganska få jobb till de som saknar högskoleutbildning, och de jobb som finns är det massor av människor som vill ha.

Jag har sökt ett längre tag, och för ca en månad sedan hittade jag ett jobb som jag verkligen vill ha. Det skulle passa mig superbra. Jag har dock inte hört något från dem, om hur det går.
Jag har fått tips från många att ringa dit och fråga just detta, men det har funnits en stor spärr som hindrat mig från att göra det. Tanken har skrämt mitt undermedvetna, så även om jag tänkt rationellt att "nu ska jag ringa, det kommer gå bra" så har inte händerna lyssnat på det. De har aldrig slagit numret.

Men, så idag tänkte jag lite längre. Jag tänkte på vad som händer om jag får ett jobb, och vad som händer om jag inte får ett jobb. Plötsligt när jag satt vid datorn och kikade på annonser hände något. En tanke slog sig upp i huvudet. Jag var fast besluten att ringa dit.
Innan jag knappt hann förstå vad som hände steg jag upp från stolen, gick till telefonen och ringde numret. På andra försöket kom jag fram. Och det gick bra!
Vilken härlig känsla, att lyckas med något som inte gått innan.

Sedan får framtiden visa huruvida jag får jobbet eller inte, men jag är så nöjd med min prestation. Jag tycker såklart att jag är ännu mer värd jobbet nu =)

sippa

Gröna juveler

Det går framåt i jordgubbskrukan!
Såhär ser mina gröna godingar ut nu ...

grön gubbe
grön gubbe2

Ansiktsbehandling

Idag har jag haft en skön förmiddag. Mona, en bekant till mig som är hudterapeut och massör, har gett mig en ansiktsbehandling med Aloe Vera-produkter. Det gör verkligen gott för hälsan och välbefinnandet.

Jag fick lägga mig i en skön stol, med huvudet och fötterna på några mjuka kuddar och ett gosigt täcke över mig.
I bakgrunden snurrade den obligatoriska skivan med avslappnande musik. Sedan började den ljuvliga behandlingen.

Först rengjorde hon ansiktet med en speciell rengöringstvål och en liten borste, och sedan även peeling.
Därefter lade hon en varm frottéhandduk över ansiktet. Superskönt!
Jag fick även ha en skön ansiktsmask i 15 min, då jag låg där och halvsov...
Sedan färgade hon mina ögonfransar, och plockade lite på ögonbrynen.
Avslutningsvis fick jag en kortare ansiktsmassage, vilket är något av det absolut skönaste som finns.

Det enda som inte var behagligt var färgningen av ögonfransarna.
Jag blinkar nämligen oavbrutet när jag blundar (ingen aning varför) så jag fick färg i ögonen. Det sved! Men trots allt lyckades vi till slut få fransarna färgade så nu är det allt tjusigt.

Hon använder samma produkter som jag, så jag har dem hemma. Jag fick många bra tips, och ska fortsätta behandlingen hemma. Det funkar lika bra, men ingen tvekan om att det är ännu skönare när någon annan gör det!

Sjuker

Redan i lördags kände jag mig lite snuvig, och halsen gjorde lite ont.
Äsch, det går över tänkte jag, men det gjorde tyvärr inte det. Igår hade jag feber och frös och nös som en galning!
Nu är jag på bättringsvägen tror jag, fast det blir nog till att vara hemma hela dagen...

Då finns det 2 roliga saker att göra:
Fotografera saker
Planera hus och trädgård
(det gör jag varje dag, jag har 1000 idéer i huvudet)

Här är några foton, från ett annat fotograferingstillfälle häromdagen, på min porslinsdocka. Jag tycker att de blev fina.

1
2
3
5
4

En trevlig skitmockardag

Idag har jag hjälpt mina bekanta att städa i trädgården, eller snarare mocka i hästhagen.
Jag har sådan tur att jag får vara medryttare där, med ridlektioner, mysiga skogsturer och allt vad det innebär, så det är bara kul att kunna hjälpa till lite som tack.
Eftermiddagen ägnade jag åt att besöka familjen i deras nya hus. Det börjar verkligen bli fint nu!

Känner mig lite småsjuk, så det får bli en lugn hemmaafton nu. Imorgon ska vi vara i trädgården, om vädret tillåter. Nu ska jag läsa trädgårdstidningar, och planera som vanligt...


Några bilder på föräldrarnas hus
föräldrarnas hus
hus

hus
hus
Behöver jag säga att det ligger vid vattnet?
En underbar plats.

Grönt te - ekologiskt och gott

Mitt favoritfik på stan har inte bara god mat, de har även goda teer.
Min favorit hittills är ett Grönt, ekologiskt te med smak av Fläder och Äpple. Det ska helst stå och dra under måltiden, för att smaken ska hinna komma fram. Sedan smakar det superbt.

fläder och äpple-te på flanör

Äntligen regn

Jaa, äntligen regnar det ute!
(Har hon blivit galen?)

Nej nej, inte alls. Det känns ärligt talat bra att det regnar, av flera anledningar.
Det har varit superfint så länge nu, så det är bra med en paus. Då blir jorden glad, och jag uppskattar det ännu mer när solen kommer tillbaka.
Jag slipper alla skuldkänslor för att jag inte går ut. Nej, nu är det fullt tillåtet att stanna inne. Sitta i soffan, snegla lite på hockey, läsa en trädgårdsbok, planera och fundera. Mysa helt enkelt!

Mitt kattgräs växer för övrigt så det knakar, så nu gäller det bara att få katten att äta gräset också.
Hon är ärligt talat superdålig på att äta gräs, hon har inte alls fått in snitsen...

kattgräs

Min trollerikisse

Idag när jag höll på att göra i ordning lite mat så hörde jag små krafsande ljud ifrån hallen. Först blev jag lite sur, för katten brukar alltid krafsa på hallskåpsdörren och klättra in. Men nej, ingen katt där inne.

Snart hörde jag ljudet igen, och såg att en kartong som låg på golvet rörde sig lite. Jag lyfte på ena kanten och den var misstänkt tung. Och mycket riktigt, där ligger katten i kartongen. Det konstiga var bara att kartongen låg upp och ner, så hon hade stängt in sig själv i den...
Det är en spännande katt jag har!

luna i kartong

Lunch på stan

Hej!

Idag ska jag ner till ett fik på stan, och luncha. Det är min mamma som bjuder.
En av våra gemensamma arbetskamrater (ja, vi jobbar med samma sak) ska också med, så det ska bli supertrevligt! Plus att de har underbart god mat där!

Jag väljer mellan en Vegetarisk lasagne, eller en Haloumisallad.
Japp, jag är vegetarian.
Det brukar vara svårt att hitta goda, vegetariska rätter att äta på stan (tyvärr är jag en kräsen vegetarian...) men det här fiket är super.

Ha en bra onsdag hörni!

Jordgubbsplantan

Mina kära små jordgubbsplantor verkar trivas bra i min kruka.
De ser fina ut, och blir sakta större. Förhoppningsvis kan jag få någon liten jordgubbe i år, även om det säkert inte blir någon stor skörd.
Själva planteringen är så rolig så det gör inget.

gubbengubben3
gubben2

Fjordingponnyn "min"

Isedor "Nilsson",
min söta lilla pärla till medryttarhäst ...

hästen
HÄSTEN min , nästan

Helgen i bilder

Lördagens kalas i sommarvärmen resulterade i en hel del somriga bilder.
Här är några av dem = )


grillmästarenkalasfikat
Grillen för 100 : - (den fungerade!)     Fikat på kalaset

grillmästarn
Pojkvännen, "grillmästar-Rickard"

vitsippa och öl
En vitsippa som druckit för mycket folköl?

jag och orkide
Jag och en av presenterna

jag solar
Jag har det skönt i solen

Marias marsvinsservice

Nu är jag hemma hos mina föräldrar, för att ge de små husdjuren mat och vatten.
Ett av marsvinen är mina, men de bor inte hos mig nu, mest p.g.a katten.
Så det är kul att hälsa på dem ibland, för marsvin är verkligen ett av världens roligaste djur.
Det är lätt att tro att de är likadana allihop, men alla har verkligen olika personligheter. De är rädda för olika saker, olika gosiga och tama och de tycker om olika saker. En sak har de gemensamt, de låter väldigt roligt!
Tänk att ha en marsvinsfarm, på sådär 20-30 marsvin. Vilken liten lurvig kör av marsvinssång!

Nu ska jag försöka lura in dem i buren (lätt! bara att prassla lite med höpåsen) och åka hemåt.
I kväll kommer bilder från gårdagens kalas!
Ha en solig söndag.

marsvinen

Mina knasiga marsvin Myran och Wera ligger och vilar

"Vad är det för en dag, är det en vanlig dag..."

Imorse kl halv 8 var det en fot som petade på mig. Jahapp, dags att gå upp, och fixa i ordning!
Jag snodde ihop lite yoghurt och müsli, några mackor och lite jordgubbar på min bricka (en sådan med utfällbara ben), och serverade frukosten sjungande på en födelsedagssång. Det är min pojkväns 24-årsdag idag =)

Lite senare idag blir det kalas. Tack vare det fina vädret kan vi vara på vår nya tomt! Där blir det grillning (vi köpte en grill för 100:- igår, och nu hoppas vi att den faktiskt går att grilla på), fika och presentöppning.

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag,
nej det är ingen vanlig dag, för det är Rickards födelsedag, ← födelsedagssången
hurra, hurra, hurra!!

GRATTIS ! !

Planteringsdags!

Idag mår jag lite halvdåligt, jag misstänker att jag åt något fuffens igår...
Men inte stoppade det mig från ett besök på Plantagen i förmiddags. Jag är så sugen på att plantera!
Det här var vad jag fick med mig hem idag:

En påse kattgräs-frön (så lilla Luna blir glad)
En påse jord
Två små jordgubbsplantor


Basilikafrön har jag redan hemma, så nu ska jag plantera Kattgräs och Basilika till att börja med. Fler frön en annan dag.

Nu ska jag gå och prata lite med jordgubbsplantorna, så de växer upp snabbare!

RSS 2.0