Canneloni med spenat och gorgonzola

Igår provade jag att laga en maträtt som jag inte gjort tidigare. Det blev en slags lasagnerullar med spenat och tomatsås. Eller egentligen hette receptet Canneloni med spenat och gorgonzola. Jag följde som vanligt inte receptet helt och fullt för jag hade inte alla ingredienserna. Mina "rullar" blev mycket goda ändå, men jag ska göra helt enligt receptet en annan gång. Grundreceptet är iallafall följande:

Ca 4 port

Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
0,5 tsk basilika
1 krm oregano
1 krm timjan
2 burkar krossade tomater

Spenat och kesellarullar
250 g spenat
smör att steka i
salt och vitpeppar
muskotnöt, malen
200 gram champinjoner
1 röd lök
250 g Kesella, 10%
100 g Gorgonzolaost
1 dl rostade valnötter
200 g färska lasagneplattor

Fräs hackad lök och vitlök mjukt i olivolja. Tillsätt örter och tomater. Koka på svag värme i ca 20 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.

Värm ugnen till 200 grader. Värm spenaten försiktigt i en panna med smör, ca 1 minut. Krydda med lite muskot. Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i smör ett par minuter. Hacka löken och tillsätt den. Fräs tills allt blir brynt.

Rör ihop svamp/lök med spenat, kesella, gorgonzola och valnötter. Skär lasagneplattorna till ca 9x9 cm rutor. Fördela fyllningen längs ena kanten och rulla ihop. Lägg dem i en smord form med skarven nedåt. Pensla dem med lite vatten och täck över med tomatsås. Ställ dem sedan i ugnen i ca 20-25 minuter. Klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0