Hemgjort bröd med aprikos, cashew och yoghurt
Ikväll fick jag inspiration och kände för att baka, så jag bestämde mig för att baka ett gott bröd. Jag fick receptet från en bekant, och har bakat det 2 gånger innan. Nu står det i ugnen och gottar till sig, och om en stund kan vi förhoppningsvis mumsa på nybakt bröd! Redan nu doftar det ljuvligt i lägenheten!
Här kommer receptet, ifall ni vill prova. Det rekommenderas :-D
Åsas hälsobröd
1 dl grovt rågmjöl
6 dl kärnvetemjöl med fullkorn
1 dl grovhackade cashewnötter
1 dl grovhackade aprikoser
1 dl krossat linfrö
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
1 dl lingonsylt
Blanda de torra ingredienserna.
Häll sedan i yoghurt och lingonsylt.
Smöra och bröa formen, och sätt ugnen på 200C. I ugnen 55-60 min.
Stjälp upp brödet på galler och låt det svalna under handduk. Njut!
Här kommer receptet, ifall ni vill prova. Det rekommenderas :-D
Åsas hälsobröd
1 dl grovt rågmjöl
6 dl kärnvetemjöl med fullkorn
1 dl grovhackade cashewnötter
1 dl grovhackade aprikoser
1 dl krossat linfrö
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
1 dl lingonsylt
Blanda de torra ingredienserna.
Häll sedan i yoghurt och lingonsylt.
Smöra och bröa formen, och sätt ugnen på 200C. I ugnen 55-60 min.
Stjälp upp brödet på galler och låt det svalna under handduk. Njut!
Kommentarer
Trackback